Skip to main content

logga 6 1

Dyster serieomgång, bara förluster!

A laget 20240224
Överlag något dämpade miner på A-laget som fångades på bild i hallens entré efter lördagens match mot gästande BK Playax, en ung supporter och ett fåtal äldre på plats lyckades tyvärr inte heja fram Teamet på banorna till seger. Med dagens förlustmatch lämnade nog div. 1 -tåget staionen och medan Teamet stod kvar på perrongen, visst finns väl en mikroskopisk chans kvar fortfarande men den känns för undertecknad försumbar vilket jag även fick känslan av att Teamets spelare var väl medvetna om efter dagens match. Vinst i den inledande serien 3-2 förbyttes snabbt till förlustsiffror i andra och tredje serien som gästerna vann med 1-4, 1-4 till ställningen 5-10 inför avgörande serie. Teamet ledde fyra banpar under inledande delen av fjärde serien och underläget i det fjärde banparet började hämtas upp vilket tände en liten strimma hopp, tyvärr grusades förhoppningarna i slutrutorna när motståndarna vände ett banpar och lyckades stå emot upphämtningen på det andra, serievinst 3-2 i Teamets favör men matchvinst 8-12, 6001-5992 till BK Playax.
Individuellt nådde flertalet spelare i Teamet inte upp till nivå vi är vana vid att se, resultatnivån överlag låg bland Teamets spelare så även högsta individuella 802 som Per-Erik Ahlströms stod för.
Nu återstår att spela av resterande 4 omgångar som återstår detta spelår för att sedan ladda för div. 2 -spel kommande spelår, kanske kommer vinsterna på rad nu när pressen är över, gäller att förhoppningsvis försöka avsluta med flaggan i topp trots allt.
F-laget fick också en tung lördag fast på bortabanor i Kalmar, inledande match spelades mot Kalmar AIK BK vilka visade sig vara starkaste laget på banorna från start via 5-0, 4-1, 4-1 stängde de matchen redan efter tre spelade serier, i sista serien tilläts Teamet snygga till siffrorna något via serievinst 2-3. Slutresultatet skrevs till 15-5, 5929-5318
I Teamets noterades Emma Johansson för högsta individuella slagning med 724.
För undertecknad som då och då höll koll på F-lagsets matcher via scoring online kom kanske inte förlusten i den inledande matchen som en total överraskning, bortabanor med en kortare oljeprofil och ett lag som av en anledning ligger före Teamet i seritabellen förklarar en del.
En realistisk förhoppning inför omgången var väl kanske att 2 poäng kanske skulle få följa med hem till Värnamo från turnén.
I andra matchen stod Team Blue BK utan någon längre återhämtningspaus för Teamets spelare för motståndet i samma hall, fanns väl en förhoppning om att Teamet nu skulle ha anpassat sig till banorna men kanske togs detta ut att en del av medförd energi redan förbrukats.. Hemmalaget som kanske var lite revanschlystna från senaste mötet där Teamet gick segrande ur striden inledde med vinst 3-2 i första serien för att sedan köra över Teamet i både andra och tredje serien med 4-1, 4-1 och därmed stänga matchen. Även sista serien vanns av hemmalaget, nu med 3-2 till slutresultatet 14-6, 5677-5354.
Även i denna match toppade Emma Johansson individuellt nu med 763 närmast följd av Alf wennberg 740.
Nu är der serieuppehåll till den 16/3 för A-laget medan F-laget har returmatch mot Kalmar AIK BK redan lördagen den 9/3, således ingen vilohelg för F-lagets spelare då det stundar Klubbmästerskap kommande helg lördag, kl. 15:00 startar kampen om Glaskäglorna, mer info om detta kommer presenteras här på hemsidan på onsdag då även startlista presenteras efter att startbanor lottats under tisdagskvällen.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .