Skip to main content

logga 6 1

Sommarlov

A laget 20230415
Teamets A-lag ovan spelade den gångna lördagen sin sista seriematch detta spelår mot gästande BK Allön, det var samma Team som i förra serieomgången säkrade förnyat kontrakt för spel i div. 1 även kommande spelår. Gästerna hade kviven på sin strupe, vinna minst en av sina bortamatcher denna dag var det som gällde för att undvika direkt nedflyttning.
Deras motivation var således på topp vilket kanske inte Teamets var, trots detta var avsikten att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, ingen press bara att gå ut och spela och ha trevligt. Trots detta hade flertalet av Teamets spelare det tufft på banorna denna förmiddag och stod inte att känna igen, tur att det inte gällde något!
Gästerna förde matchen från början till slut via 1-4, 2-3, 2-3, 2-3 till det slutresultatet 7-13, 5895-6229, det kändes säkerligen trevligt för dem att vända söderut med de nödvändiga 2 poängen i bagaget.
Individuellt var det en av vårens hetaste spelare i Teamet Per-Erik Alhlström som toppade med 829, en av få som presterade på acceptabel nivå denna dag, närmast följde Mats W. 798 och Simon J. 774.
F2 -laget stod sedan på tur att äntra banorna efter att banbehandling utförts, tillresta motståndarlaget var IK Cyrus/JBK som hade sin gameplan given liksom Teamets F1 -lag, för deras del var det en vunnen och en oavgjord match som gällde för kvalspel till div. 2 för Teamets F1 -lag var det som bekant vinst som gällde om inte F2 -laget lyckades vinna sin inledande match. Det var ett taggat motståndarlag som vårt F2 -lag mötte, de tog kommandot över matchen direkt via 1-4 som sedan följde upp med 2-3 och 1-4 till den matchavgörande ställningen 4-11 inför sista serien. i den avslutande serien tilläts Teamet snygga till siffrorna via 4-1 till slutresultatet 8-12, 5232-5621.
Individuellt toppade Mikael Nilsson med 768 som ringts in tidig morgon p g a annan spelares sjukanmälan.
F1 -lagets avgörandets stund var nu kommen, för dagen var laget förstärkt med Jonatan Danielsson och Sören Fransson som inte hade möjlighet att spela förra serieomgången för A -laget och därför var tillgängliga för spel i F -laget, detta var en moralhöjare och förhoppningarna om att få revansch från senaste mötet skall väl erkännas var ganska stora. Men som bekant är inte en kedja starkare än sina svagaste länkar och ett banpar vinner inte en match själva, tyvärr fick Jonatan och Sören alldeles för dålig uppbackning av oss övriga till att börja med i de inledande två serierna som gästerna vann med 2-3, 2-3 i tredje serien lyckades vi via serievinst 3-2 reducera till 7-8 inför sista och avgörande serien. Hoppets låga tändes men anske tyngda av stundens allvar var det många i laget som inte fick till spelet när det som bäst behövdes medan gästernas käglor verkade falla lättare än våra, men så är det, ett lag i medgång vågar spela ut och då blir effekten bättre. När sista kloten rullat stod gästerna med serievinst 2-3 och matchvinst 9-11, 6105-6163 vilket innebär att det blir de som får kvalspela till div. 2 och Teamets samtliga lag nu har fått sommalov.
Bara att lyfta på mössan och Gratulera IK Cyrus/JBK samt önska dem lycka till i kommande kvalspel då de var det bästa laget för dagen och även vid vårt möte tidigare i seriespelet på deras hemmabanor.
Denna match blev  Jonatan Danielssons avskedsföreställning i Teamets matchdress då han nu när tillökning i familjen väntar i närtid kommer ta ett sabbatsår för att ägna större tid för familjen, han återvänder nu till moderklubben Sunnerbo BK och om hans abstinens blir allt för svår kanske han enligt utsago spelar någon match på hemmaplan och vi får läsa hans namn i något matchreferat.
Jonatan slutade verkligen med flaggan i topp 280 i matchens sista serie och 930 totalt.
Vill rikta ett Stort Tack från oss i styrelsen och alla övriga klubbmedlemmar till dig Jonatan för åren du gett oss i Teamet med gott kamratskap och alla dina fina prestationer vi fått vara med om, alltid lika ödmjuk trots att du lirat i egen klass mestadels, spelårets snitt 214,81 och 48 inspelade banpoäng talar sitt tydliga språk. Hoppas vi ses en gång till i närtid vid Teamets årsmöte som du lovade, dörren till Teamet står sedan alltid öppen för dig om andan faller på för gemenskap och spel med oss igen.
Ingen rast ingen vila, nu återstår att planera lag för kommande års seriespel innan styrelse och UK kan gå till sommarledighet.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .