Skip to main content

logga 6 1

En helg alla vill glömma...

Omgång 15 nu avklarad.
A-laget fick efter en del diskussioner Karlskrona BK på besök sen lördag eftermiddag, första serien inleddesbra med en 4-1 vinst och OK slagning 1575. Tyvärr tappade Teamet momentum i andra serien där bl. a. två jämna banpar förlorades när slutrutor lämnades tomma, gästerna kvitterade med 1-4. Tredje serien ytterligare en jämn drabbning med medelmåttiga resultat men där Teamet drog längsta strået och vann med 3-2. Med ställningen 8-7 inleddes sista och avgörande serien, ett banpar förlorades med endast 4 käglor medan ett annat vanns med endast 2 käglor, medan de andra två banparen vanns av gästerna, deras vinstmarginal räckte gott och väl även till för att vinna poängen för totalen. Således förlust med 9-11, 6060-6043.
Banparet Simon Johansson 861 och Per-Erik Ahlström 816 toppade individuellt, de var även bästa poängplockare med 3 banpoäng.
I all bedrövelse kan nämnas att övriga i serien liggande lags resultat gick i Teamets favör så det sedan tidigare något prekära tabell-läget försämrades inte något ytterligare men nu är det hög tid att bryta ihop och komma igen och se till att vinna på hemmabanorna.
F1-laget hade några av sina förväntat svårare motståndare på spelprogrammet denna spelomgång, först ut var det besök i Skillingehallen där Skillingaryds IS stod för motståndet. Ett banunderlag som av Teamets spelare upplevdes som svårbemästrat vilket även hemmalaget höll med om, de hade dock favören av att ha gnetat på det ett tag och de blev därav kanske inte fullt så frustrerade som vi. Detta ledde till att vi frånsett första serien blev totalt överkörda, 16-4, 5606-5267 talar sitt tydliga språk.
Christer Wendel 729 och Andreas Larsson 722 toppade individuellt på som synes ganska blygsamma resultat.
Lite halvt onyttig mat på lokal pizzeria innan resan fortsatte till Gislaved där Gislaveds BK väntade. Första och andra serierna hade Teamet god kontroll på 2-3 och 1-4 sedan blev det en kollektiv genomklappning av i Teamet när GBk trampade på gasen i tredje serien och började spela betydligt bättre bowling vilket ledde till serievinst med 5-0 och Teamets tidigare ledning förbyttes i underläge 8-7. Styrkta av detta gasde GBK ännu hårdare vilket skapade problem för Teamet som fickk svårt att hänga med i det högre strike-tempot, endast ett av våra banpar höll sina motståndare stången medan ett annat kämpade tappert för att hänga med vilket gav utdelning när en hemmaspelarna tömde sin slutruta och den blottade strupen gav tillfälle till hugg och banpoäng. 3-2 då även totalen gick till GBK räckte för att hemmalaget skulle få revansch och vinna med 11-9, 5922-5758.
Teamets individuella topp bestod i denna match av far och son Ingvarsson, pappa Jan 774 fick se sig besegrad av Erik som fick ihop 793, godkänt får även Andreas Larsson med sina 750.
F2-laget fick under söndagen avsluta helgens spel, inte heller de hade några lätta matcher om det nu finns några sådana? Första stoppet blev i Sävsjö där BK Sture har sina hemmabanor, var det någon match som man för dagen skulle ha chans att vinna så var det väl denna, första serien ingav väl också lite hopp då Teamet vann med 1-4 men så kan man kanske egentligen inte säga, sammanhanget i en match i en fyrbanshall blir tyvärr inte helt lätt att greppa under spelet, i alla fall inte under de fyra första spelade serierna! I övriga serier dominerade hemmalaget totalt när de vaknat till, detta via klara serievinster 4-1, 5-0 och 4-1 till slutresultatet 14-6, 5757-5367.
Mikael Nilsson och Patrik Emanuelsson hade högsta individella resultaten i Teamet med 733 respektive 731.
Resan gick sedan vidare till Nässjö för möte med serieledarna BK Pondus vilka även förväntas stå som seriesegrare då de går från klarhet till klarhet. Det blev också som kanske förväntat en ordentlig överkörning även om de inte presterade toppresultat för dagen, 5-0, 4-1, 4-1 och 4-1 till slutresultatet 17-3, 6027-5069 inte mycket att säga vi får var glada över de tröst poäng som erövrades.
Individuellt var Peter Johansson 690 och Patrik Emanuelsson 680 i topp.
Nu väntar spel på hemmabanor för samtliga Teamets lag kommande söndag då hoppas jag verkligen att alla laddar för detta och presterar på topp så jag får material att skapa en glad och positiv krönika av nästa söndagskväll berättande om idel hemmasegrar.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .