Skip to main content

logga 6 1

F1-laget helgens vinnarlag

F 20230218

Det glada F1 -lagets spelare för dagen ovan var de enda från Teamet som lyckades spela hem matchpoäng denna helgen.
Motståndare på hemmabanorna i Bowlingmagasinet var Jönköpings KK F som tidigare under dagen tagit en knapp seger mot Teamets F2 -lag vilka var nära att få till oavgjort, matchen slutade 9-11, 5764-5652 i gästernas favör. Individuellt toppade P-O Johansson och Niklas Glad båda med 723, för övrigt Niklas första seriematch efter lång frånvaro från seriespel, trevligt att ha dig tillbaka.
För att återgå till F1 -matchen var det ett inspelat motståndarlag som stred hela matchen igenom, slutresultatet 13-6, 5764-5662 ljuger en del, det blev en nagelbitare i sista seriens slutrutor, även om det stod 10-5 inför sista serien och ett av Teamets banpar hade en som det sågs betryggande ledning genom större delen av serien blev det i denna tight i slutet efter några tomrutor, sedan vändes även ett av de andra banparen i slutrutorna, inget är som bekant avgjort förrän sista rutan är spelad.
Basse Calan var individuellt i en klass för sig själv med sina 800.
Andra seriematchen i följd på hemmabanor där laget spelat på andra match efter banpreparering, man kan ana en tendens till att många av oss har vissa svårigheter att lösa detta underlag.
Som kuriosa kan omnämnas att 3 spelare med efternamnet Ingvarsson kan ses på fotot ovan, är nog första gången i historien Janne, Tommy och Erik stått på banorna samtidigt i en F1 -match.
A- laget hade bortaturné i österled denna lördag, första stoppet blev i Kalmar och returmatch mot BK Cahoot, det blev tyvärr omvänd kross vid detta möte. Teamets spelare stod inte att känna igen denna dag när man följde dem via scoring online, utspelade är nog befogat att kalla det 1317 och 5-0 rakt upp i pastejköket i första serien är inte bra någonstans! Andra och tredje serien presterades något högre slagningar men klen poängskörd, endast 2 repektive 1 poäng då hemmalaget presterade bättre. I sista serien gick hissen ned i källaren igen 1406 och endast 1 tröstpoäng. Slutresultatet skrevs till 16-4, 6393-5838.
Individuellt lyckades Simon J., Jonatan D. och Daniel F. nå precis över 800 -strecket med sina 808, 806 och 803 övriga i laget med betydligt blygsammare resultat.
Därefter näringsintag och resa mot hemtrakter med ett stopp i Nybro där dagens andra match väntade, Nybro IF stod för motståndet som även i denna match skulle visa sig övermäktigt då det blev en repris på förmiddagens spel. Ändå sämre startserie 1276 och ännu en 5-0 förlust i första serien. Nybro följde upp med 4-1, 4-1 och matchavgörande innan Teamet tilläts vinna sista serien med 2-3 till det slutliga resultatet 15-5, 6033-5700.
Individuellt stod åter ett bekant namn att finna i Jonatan Danielsson som med sina 869 var mer än 100 pinnar högre än närmast följande spelare i Teamet.
Tabell-läget ser inte så positivt ut efter dessa båda matcher, farligt nära nedre kvalstrecket nu så en hemmaseger kommande helg är verkligen att hoppas på så jag kan plita ned en något positivare krönika nästa helg. Bara att glömma det som nu varit och blicka frammåt...

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .