Skip to main content

logga 6 1

A-laget krossade BK Cahoot

A laget 20230128

Glöm inte, sista anmälningsdag till Teamets Klubbmästerskap är den 21/2
Teamet glada A-lag
ovan tog en riktig skalp när tidigare serieledarna BK Cahoot kom på besök i hemmahallen sen lördagseftermiddag, denna lördag var inte Cahoots bästa, de hade redan inkasserat en förlust mot BK Ohm under förmiddagen.
Trion i mitten av bilden var dagens segerorganisatörer, Per-Erik Ahlström 967, Jonatan Danielsson 904 och Simon Johansson också 904. Teamet fick en fin start i matchen via 4-1 och 5-0, efter att tredje serien var spelad fick vi åskådare applådera och Gratulera Simon som då slagit sin första officiella 300 -serie, han spelade i banpar med Per-Erik som också hade en fullt godkänd serie med sina 264, tillsammans 564, med detta resultat vann de sitt banpar med 234 käglor, denna osannolika banparsdiff bidrog i allra högsta grad till att vinna totalen i serien, då även Andreas J. och Lars-Göran W. vann sitt banpar fast med något blygsammare siffror som den vetgirige får söka själv så stängdes matchen med serievinst 3-2 då ledningen skrevs till 12-3. Teamet vann även sista serien med 3-2, slutresultat således 15-5, 6516-5954.
Kan gissa att ett revanschlystet Cahoot väntar Teamet vid returmötet i Kalmar den 18/2 när det är dags för seriespel igen efter speluppehåll som nu stundar.
F2 -laget inledde Teamets hemmamatcher under lördagen med att möta tillresta GoiF Fram, Teamet fick en OK start då man vann första serien med 3-2 det var en knapp vinst av totalen med endast 4 käglor. Därefter hade gästerna blivit något bekanta med banorna, andra och tredje serien gick i deras favör med 1-4, 1-4, sista serien vann Teamet med 3-2 till slutresultatet 8-12, 4979-5086.
Individuellt toppade Staffan Gren med 680.
F1 -laget fick därefter äntra banorna för att även de möta GoiF Fram som nu kanske började tappa ork och fokus efter redan fyra spelade serier. Det blev en komfortabel resa till matchvinst för Teamet, 4-1, 5-0, 4-1, 4-1 resulterade i matchvinst 17-3 med blygsamma 5482-4910.
Endast Mats Wellermark hanterade banorna på ett sätt han var nöjd med förutom några rutor i sista serien då han toppade individuellt med 759, vi övriga lyckades väl inte prestera resultat vi var helt tillfreds med denna dag.
Nu väntar speluppehåll för Teamets lag till den 18/2, tid att finslipa formen och individuellt tävlingsspel för en del. Det går fortfarande att anmäla sig till Sunnerbo-cupen fram t o m den 4/2
Finns i skrivande stund en del platser kvar i Rosenlund bowlings Smålandstour -deltävling kommande vecka.
Därefter fortsätter Smålandstouren med deltävling i Vimmerby.
Deltävling i Seniortouren spelas i Nässjö kommande två veckor.
Vätterslaget i Rosenlund Bowling startar den 6/2 sedan finns det kvalstarter fram till slutet av april.
Småland/Blekinges individuella DM som i år spelas i Vetlanda har sina första kvalstart den 4/2 sista kvalstart är den 19/3. Det tävlas i A och B -klass både för Herrar och Damer samt i klasser för Pojk och Flick -junior samt Oldboys och Oldgirls.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .