Skip to main content

logga 6 1

5 po. på bortabanor för Teamet

Sista abonnemangträningen tisdagen den 6/12.
Lördag den 10/12 kl. 15:00 ( kom i god tid för lite mingel innan spelet) är det dags för Teamets Julbowling för dem som anmält intresse, dagen avslutas sedan med samkväm och lite förtäring under kvällen.
Tisdagen den 10/1 startar vi sedan upp den gemensamma träningen igen, under uppehålelt är det träning på eget initiativ som gäller. Seriestart 2023 är lördagen den 14/1.

Årets sista seriematcher nu avverkade, A och F1-laget fick båda med sig en seger på sina bortaresor den gångna helgen medan F2-laget fick nöja sig med en oavgjord match, såå nära seger, attans!
A-laget behöll sin mittenplacering i tabellen tack vare matchvinsten liksom F1-laget behöll sin placering i sin serietabells toppskikt, även F2-laget hade nytta av lördagens poängen och lämnade jumboplatsen i tabellen.
A-laget hade returmöte mot BK Hovet i Tyringe som inledande match under lördagens spel, ett återbud p. g .a sjukdom tidig lördagsmorgon gjorde att laget fick resa med endast åtta spelare. På förhand var Teamet pålästa om att det förekommit höga slagningar i hallen ifråga under senhösten, av Teamets resultat kom det visa sig att det var spelvänligt som undertecknad kan tolka det, med detta sagt inte att förringa Teamets insats som bekant räcker det inte att ställa ut skorna på ansatserna!
Trots att det var spel i fyrbanshall med allt vad det innebär landade Teamet höstens högsta slagning när man besegrade hemmalaget med 8-12, 6397-6762 i en match där hemmalaget endast vann en serie, övriga tre serier till Teamet. Bidragande till den höga totalslagningen var Simon Johansson, Jesper Karlsson och Daniel Olin med sina fina slagningar 918, 916 och 907 närmast uppbackade av Jonatan Daninelsson, Sören Fransson och Tommy Nord också över pari med 854, 847 och 804.
Match mot BK Frigg avslutade dagen under sen eftermiddag i Perstorp, kortare oljeprofil som kanske inte alla kände sig lika bekväma med som hemmalaget och sen eftermiddag tog kanske ut sin rätt för i de tre inledande serierna var det hemmalaget som förde matchen, 4-1 i tredje serien gjorde livet ännu svårare för Teamet då det sedan stod 10-5 inför sista avgörande serien, Teamet stred dock tappert ända in i kaklet men föll tyvärr på mållinjen då hemmalaget lyckades spela hem ett banpar som de behövde för vinst. 11-9, 6170-6172 blev det slutliga resultatet.
Simon Johansson toppade även denna match individuellt nu med 855 närmast följd av banparskamraten Jonatan Danielsson 838, också över pari Daniel Olin och Jesper Karlsson båda med 801.
Simon var för dagen den klart lysande stjärnan men ett stort Grattis till Jesper som visade upp sin spelförmåga denna lördag, vilken nog många av oss sett finnas där men som inte kommit fram fullt ut tidigare i A-lagssammanhang, nu visade han att det är där han hör hemma.
F1-laget fick en lång uppstartssträcka i Sävsjö under lördagsförmiddagen med spel mot BK Sture, tyvärr ganska segt med spel i fyrbanhall, det gjorde inte saken bättre av att hemmaspelarna som roddar hallen själva fick springa ned bakom maskinerna och avhjälpa fel stup i kvarten under hela matchen. Teamet var det starkaste laget för dagen, sex banparsvinster för Teamet i "start-fyran" banade väg för segern en ledning som andra "fyran" förvaltade och utökade till slutresultatet 7-13, 5661-5771.
Andreas Larsson toppade individuellt med 756 tätt följd av Emma Johansson 753 och mats Wellermark 749.
Vidare resa till Nässjö för en bit mat och väntan på möte med BK Pondus sen eftermiddag, hemmalaget mönstrade inte det allra starkaste laget för dagen men det skulle tyvärr visa sig tillräckligt. Andramatch på ett ganska sönderspelat underlag gjorde många av spelarna på banorna konfunderade, allra mest för Teamet som åkte på en riktig överkörning, 5-0 till hemmalaget i första serien. Teamet kom dock tillbaka och kontrade med 1-4 i andra serien samt 2-3 i tredje serien och man kunde se en viss oro hos hemmalaget, Peter "Hella" Hellström vandrade dock runt bland sina lagkamrater och delade ut goda råd gällande speländringar samt peppade vilket bar frukt för dem i sista serien. Pondus-spelarna trampade gasen i botten direkt i seriestarten men i Teamet det soppatorsk och spelmaskineriet började hacka när hemmalaget bara seglade iväg till serievinst 4.1 och matchvinst 12-8, 6061-5524.
Erik Ingvarsson var tämligen ensam om att bemästra banorna och toppade individuellt med 765.
Bara att lyfta på mössan och Gratulera "Hella" som visade att med rätt material, handlag och rutin var det inte omöjligt att prestera resultat, 946 dunkade han in.
F2-laget spelade dubbla matcher i Jönköpings City-hall, för ut att möta där var GoIF Fram, Teamet var piggast i matchstarten och fick en smastart med 1-4 innan hemmalaget vaknade till och reducerade via 3-2 i andra serien.
Teamet kom tillbaka och vann tredje serien med 2-3 till ställningen 6-9 och kanske kunde tyckas guldläge för vinst, hemmalaget ville dock annorlunda och stred för oavgjort eller seger, tyvärr drog Teamet kortaste stickan denna dag hemmalaget vann med 4-1 varav det ena banparet med endast 4 käglors marginal, "surt sa räven" men förhoppningsvis är det Teamet som drar vinstlotten nästa gång. Slutresultatet blev således 10-10, 5311-5375.
Lars-Göran Wetterholm och Per-Olof Johansson toppade individuellt med 808 och 804.
Direkt därefter var det dag för match mot IK Cyrus / JBK, första serien i hemmalagets favör med 3-1 efter att ett banpar spalat oavgjort, andra serien gick till Teamet via 2-3. De två avslutande seriena gick i hemmalagets favör och de säkrade matchvinsten via 4-1, 4-1 till slutresultatet 13-6, 5719-5614.
Alf Wennberg fick till en bra slagning och toppade med 811 närmast följd av Lars-Göran Wetterholm 778.
Några få medlemmar har förfallna betalningar, passa på att fullgöra era skyldigheter göra kassören glad före Jul!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .