Skip to main content

logga 6 1

Full pott på hemmabanor

Teamet 20221126

Det glada A-laget ovan krossade besökande BK Hovet under de tre inledande serierna vid lördagens hemmamatch som var avgjord efter dessa när det då stod 15-0, i sista serien gick det lite grus i maskineriet för några av Teamets banpar samtidigt som bortalaget på några banpar strikade något mer än i de inledande serierna, detta resulterade i att gästerna spräckte nollan när de vann sista serien med 2-3.
17-3, 6226-5614 blev det slutliga resultatet.
Resultatnivån låg på en lägre nivå än vanligt för samtliga Teamets spelande lag denna dag i hallen, känns för närvarande som spelmarginalerna på banorna är mindre resulterande i att mindre lyckade lag slag straffas hårt med ibland svår uppställningar att spärra, detta skapar en viss frustration som uppenbarligen även leder en del oönskade tomrutor.
Man kan alltid hoppas att poängen i sista serien blidkade BK Hovet något, kan misstänkas att de kommer ligga i hårdträning under veckan och vara duktigt revanschsugna vid returmötet på deras hemmabanor vilket spelas redan nästa lördag.
Daniel Olin toppade individuellt med 824 närmast följd av sin banparskamraten Per-Erik Ahlström med 812 vilka även tog full pott med fyra banpoäng, även Sören Fransson över pari med sina 805.
Som kuriosa kan omnämnas att bowlingen ibland kan ta sig kanske oväntade turer, Teamets banpar med dagens lägsta individuella slagningar som vi undviker att sätta i tryck och som de inte var speciellt nöjda med ändå tog full pott med fyra banpoäng vilket är det viktigaste i sammanhanget, man vinner inga matcher på stilpoäng eller höga slagningar, man vinner matcher till största del med inspelade banpoäng.
Dagens seger var mycket viktig i en ruggigt jämn serietabell!
F2-laget inledde lördagens spel i hemmahallen för Teamets del med spel mot gästande BK Sture och det gjorde de med den äran, vår eminenta coach Karin Sjögren vandrade runt banparen med ett stort leende på läpparna under hela matchen. Efter de tre inledande seriena var ett minst oavgjort resultat säkrat när Teamet ledde med 10-5, Teamet slog dock inte av på takten utan rullade klot ända in i kaklet vilket resulterade i vinst med 14-6, 5387-5139. En helgjuten laginsats som Patrik Emanuelsson toppade med 716 individuellt.
F1-laget stod sedan på tur att möta BK Sture, Karin påpekade att det nu var upp till bevis att följa upp F2-lagets prestation vid samlingen före matchstart. Kanske något spända inför uppgiften blev den inledande serien ganska medioker men gav ändå serievinst med 4-1, sedan följde två något bättre serier som ledde till att machen var avgjord redan efter tre spelade serier när ställningen var 11-4. Sista serien blev ytterligare ett snäpp bättre med 1511 och serievinst 4-1 till det slutliga resultatet 15-5, 5652-5245.
Christer Wendel var i en klass för sig själv individuellt med 808, lååångt därefter kom Bengt Carlsson 708 och Andreas Larsson 705.
Stort Tack till coachande Karin som ständigt peppsr oss när när frustrationen ibland gör sig påmind, du är en nog så viktig del av lagen.
Kommande helg är det bortaspel för samtliga Teamets lag vilket också är spelårets sista serieomgång,
A-laget åker till Skåne och matchar BK Hovet ock BK Frigg, F1-laget till Sävsjö för returmöte med BK Sture och sedan till Nässjö för möte med serieledande BK Pondus, F2-laget spelar dubbelt i Bowling-City, Jönköping.
Nu håller vi tummarna för en bra sista spelhelg detta år med inspelade matchpoäng med hem i bagaget!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .