Skip to main content

logga 6 1

God poängskörd för Teamets lag

A laget 20221022

Det glada A-laget ovan tog revansch på gästande BK Borgen som vid vårens avslutande allsvenska kvalspel spelade brallorna av Teamet!
Teamets spelare hade kanske ställt väckarklockan en timma tidigare denna lördag, för merparten var pigga, vakna och uppe på tå redan från start, vinst med 4-1 i första serien var en god grund för matchvinsten som var ett faktum när samtliga serier var spelade.Teamet presterade resultat över 1600 -strecket i samtliga serier, i tredje serien där gästerna blixtrade till med matchens högsta serieresultat 1665 gav dem serievinst med 2-3. Fjärde serien blev jämn på tre banpar när gästerna kämpade in i det sista för att rädda poäng, Daniel & Daniel stod lyckligtvis för en förkrossande serievinst med 90 käglor som bidrog till att vinna totalen, segersiffrorna skrevs till 12-8, 6509-6404.
Med denna seger började även klättringen i tabellen, kommande helgs inledande bortamatch är avgörande för ytterligare avancemang.
Glädjande nog hade både Jonatan Danielsson och Daniel Fransson rensat bort sina hjärnspöken och rullade återigen in goda resultat, 903 respektive 863, Daniel Olin 846 och Simon Johansson 840 också med god marginal över pari.
F1 -laget spelade under lördagen dubbla matcher i Jönköpings City-hall, första drabbningen blev mot Södra BK F, det blev en match där resultaten böljade fram och tillbaka, hemmalaget inledde med att vinna första serien med 4-1.Tung inledning för Teamet som lyckligtvis lyckades kvittera direkt in andra serien via 1-4, tillbaka på ruta ett, hemmalaget tog i tredje serien ledningen i matchen via 3-2, i sista serien kontrollerade Teamet ett banpar till fullo medan det var spänning in i det sista på övriga tre banpar där avgörande kom först i sista rutan där Andreas L. och Basse C. till slut stod som banparsvinnare med endast en kägla och räddade därmed matchvinsten som skrevs till 9-11, 5570-5698
Återigen ett bevis för hur viktigt det kan vara att fälla en eller två säkra käglor vid en hål-uppställning i stället för att chansa på att ta alla då serieresultat ofta blir tighta!
Andreas Larsson och Basse Calan stod för högsta individuella slagningarna i denna matchen med 781 respektive 750.
Direkt efter ovanstående drabbning stod IK Cyrus / JBK F på tur, en del av Teamets spelare hade kanske lärt sig tackla banorna något bättre eller drog fördel av eventuell förändring som skett efter en spelad match. Denna matchen styrde Teamet från början till slut, siffrorna skrevs till 1-4, 1-4, 1-4 och avslutningsvis 0-5 till 3-17, 5408-5889.
Jan Ingvarsson och Sören Carlsson toppade med 807 respektive 805 för övrigt även banparskamrater så spelförutsättningarna var kanske extra gynnsamt på banorna just när de passerade...
Således 4 po. med i bagaget på hemresan, starkt jobbat!
F2 -laget hade också bortamatcher under lördagen, första stoppet blev i Ulricehamn där de matchade mot Bogesunds BK. Serieresultaten var varierande i denna match, hemmalaget inledde med vinst i först med 3-2, Teamet kontrade i andra med 0-5 som sedan följdes upp med hemmavinst 3-2 Teamet kunde sedan återigen pricka in 0-5 i sista serien till spelårtes första matchvinst, segersiffrorna skrev till 6-14, 5243-5535.
Bengt Carlsson och Alf Wennberg trivdes bäst av Teamet på bortabanorna då de toppade individuellt med 794 och 773.
Resan gick sedan vidare till Jönköping och möte med Jönköping KK F i RC Bowl Arena, även i denna match böljade serieresultaten fram och tillbaka dock inte i Teamets favör, 2-3 i inledande serie var ju positivt men hemmalaget kom tillbaka med besked via 4-1 i andra serien som de sedam följde upp med 5-0 till matchavgörande 11-4 därefter tilläts Teamet snygga till siffrorna i den sista serien med 1-4 till det slutliga matchresultatet 12-8, 5463-5188.
Bengt Calrsson återigen i topp individuellt denna gången med 719 närmast följd av Erik Ingvarsson med 717.
Väl kämpat 2 po. i bagaget med hem från bortasväng är godkännt.
Kommande helg väntar derby på hemmabanor för F-lagen mot gästande Gislaveds BK medan A-laget får göra en tripp till Kristianstad och Karlskrona för spel på bortabanor.
Så till sist återigen en påminnelse om att verkligen försöka att vara tillgängliga för spel och att när detta inte är möjligt kryssa på anslagstavlans lista eller kontakta UK absolut senast kl. 17:00 på måndagen före match-helg då de har som praxis att sitta tillsammans och ta ut helgens lag.
Efter dead-line måndag 17:00 accepteras endast akut sjukdom/skada som giltig frånvaro.
Under tisdagsträningen behöver även UK få ägna sig åt egen träning så undvik att störa dem under denna.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .