logga 6 1

F2 Teamets lördags-segrare

 F2 20220409

F-2 -laget ovan spelade Teamets sista seriematch på hemmabanor under lördagen och de avslutade säsongen med flaggan i topp genom att ta en överlägsen seger mot gästande Vårkulla IK F, med segersiffrorna 16-4, 5383-5117.
F-2 -laget slutade på en tredje plats i sin tabellgrupp som bestått av sex lag, bl a Sunnerbo BK som blev etta och får kvalspela för uppflyttning till div 2.
Individuellt toppade Robin Farving Adelbrant med fina 770 närmast följd av Erik Ingvarsson 734 som hade något bättre på G men tappade farten i sista serien.

A-laget fick avsluta det ordinarie seriespelet med dubbla bortamatcher i Skåne-land, först p åschemat stod BK Allön, ett av tabellgruppens två topplag. Teamet som kanske lämnat sängen tidigare än hemmalaget och var pigga och vakna startade matchen på bästa tänkbara sätt genom att vinna första serien med 1-4. Detta blev en väckarklock för hemmaspelarna som kom igen i andra serien som de vann med 3-2, Teamet borrade i fingertopparna ordentligt i klothålen och skruvade / rullade in vad som skulle visa sig vara matchens högsta serieslagning 1678 tredje serien vilket resulterade i serievinst med 1-3 efter att ett banpar nollats till ställningen 5-9 inför sista och avgörande serien.
It ain´t over until the fat lady sings, är ett gammalt uttryck som används ibland och dess betydelse besannades tyvärr denna dag! Ett banpoäng var vad som krävdes för seger och det såg länge ut som att det skulle gå vägen trots att det var svajigt på många händer, ibland är sporten grym som denna gång när segern endast var tre käglor bort i sista rutan var spelad. Men som bekant är det inte bara i den rutan matchen förloras, 1441 är inte OK i en sista serie när det gäller!
Bara att buga och gratulera hemmalaget som gjorde en stark insats i sista serien med 1641 när de behövde det som bäst för att vinna den med 5-0 och även matchen, slutresultat blev således 10-9, 6279-6194.
Sören Fransson 837, Tommy Nord 819 och Per-Erik Ahlström 814 med resultat över pari.
A -laget fick sedan fokusera på näringsintag, resa och omladdning inför den sena eftermiddagens drabbningen mot BK Frigg i Perstorp. Omställningen till banunderlaget i Perstorp tog tyvärr lite tid för Teamet, hemmalaget kunde tyvärr säkra en stor ledning via 4-1, 4-1 i de inledande två serierna innan Teamet började bjuda motstånd.
I tredje serien var tre av Teamets banpar med i leken men ett av dessa slutade oavgjort så man fick nöja sig med serievinst 1-3 och reducering till 9-5 inför sista och avgörande serie. Nu var verkligen kämparglöden tillbaka i Teamet men uppgiften att vinna alla fyra banparen skulle visa sig bli övermäktig, hemmabanparet Lindstrand / Lindstrand satte stopp för detta när de via 450-419 besegrade Christer W / .Andreas J., således serievinst för Teamet med 1-4. Dettta räckte dock inte till utan hemmalaget gick segrande ur drabbningen med 10-9, 6269-6290.
Individuellt passerade en kvartett 800 -strecket, Per-Erik Ahlström 837, Simon Johansson 834, Jonatan Danielsson 831 och Daniel Fransson 815.
A -laget grupptvåa i skrivande stund innebärande trots dagens förluster att man får kvalspela mot Allsvenskt spel.
F1 -laget avslutade spelåret på bortabanor under söndagen, första drabbningen blev i Sävsjö mot BK Sture, som vanligt i fyrbanshallar blev det en lite dryg tillställning där man har lite svårt för att få till något riktigt go i laget och att ha full koll på siffrorna när man är splittrade i två starter. När sista kloten rullat kunde dock konstateras att Teamet var vassast för dagen då våra visntsiffror skrevs till 7-13, 5585-5724.
Individuellt toppade Jan Ingvarsson med 788 närmast följd av Emma Johansson 764.
Resan gick sedan vidare till Nässjö, lunch spisades innan spelårets sista match för F1-laget startade, motståndare var BK Högland där fem av deras damer i laget för dagen hade under lördagen besökt Stockholms och där spelat ut två av deras lag i damernas elitserie. Kanske med viss respekt för motståndet, hög ljudvolym från motståndarlaget och inte att förglömma bra spel från damernas sida gled siffrorna ifrån Teamet 4-1, 4-1 i de inledande serierna. Damernas energinivå mattades sedan något, dock vann de två banpar med god marginal, serievinst för Teamet med 2-3, sista serien ble en repris resultatmässing 2-3 där Teamets ena banparsvinst skrevs till endast två käglor, slutresultat 8-12, 6326-5972 i hemmalagets favör.
Individuellt återkom ett bekant namn denna dag överst resultatmässigt, Jan Ingvarsson nu med imponerande högsta slagning i matchen 949.
Janne går numera under namnet Stonhenge Ingvarsson på Småländska höglandet efter flertalet fina resultat på banprofilen Stonehenge nu under våren.
F1-laget slutade på andra plats i sin grupp för övrigt 10 poäng efter gruppettan BK Högland, därav är säsongen slutspelad då endast ettan får chansen att kvalspela till div 1.

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022