logga 6 1

Teamets Klubbmästare 2022

Klubbmästare 20220312

Som om de inte var söta nog ändå belönade 2022 -års klubbmästare ovan med chocklad!
KM deltagare 2022.03.12

De 34 förväntansfulla klotrullarna ovan fångades på bild alldeles före start av årets mest prestigefyllda dag på bowlingbanorna, tyvärr två sena återbud denna dag annars hade vi kunnat mönstra 36 som anmält intresse.
Det blev ett grundspel över 6 serier där resultatnivån skruvades upp något mot föregående år, Sören Fransson med högsta slagning 1350, det krävdes 1236 i år för att placera sig bland topp 8 som sedan skulle göra upp i finalspelet, Andreas Larsson paxade även i år denna plats, börjar bli en vana nu!
Som så många gånger tidigare bjöds en del överraskningar i grundspelet, regerande klubbmästaren Christer Wendel hade tyvärr inte en av sina bästa dagar på banorna och fick tillsammans med en del andra välmeriterade klubbkamrater finna sig i att avsluta dagen på läktarplats. Det bjöds på spänning redan vid grundspelets slutserie vid kampen om sista finalplatsen, denna spänning byggdes det sedan vidare på vid spelet i finalkarusellerna och slutfinalen, med Teamets tävlingsupplägg läggs ytterligare en dimision till när det blir spel man mot man vilket tidigare år har fällt favoriter och så även detta år. Det blir onekligen nerv och anspänning som ibland resulterar i mindre lyckade slag vilket straffar hårt då det avgörs över en serie och det sällan finns utrymme till att reparera misstag. Spelarna på banorna bjöd kanske inte på det allra mest bländande spelet i alla serier men den talrika åskådarskaran bakom banorna bjöds verkligen på spänning då flera serier avgjordes först i sista rutan.
Som kan ses på bild ovan är nu Jan Ingvarsson Teamets regerande klubbmästare på herrsidan, detta för 7:e gången i klubbens historia så man kan väl säga att han har rutin.
På Dam-sidan vägrade dock Emma Johansson lämna ifrån sig titeln utan behåller den ytterligare ett år.
Glädjande nog kunde Teamet återigen detta år stoltsera med flera deltagare i Junior-klassen, där stod Filip Lewcun som segrare efter finalspelet och kunde därmed försvara titeln som han innehaft sedan 2020.
Som brukligt avgjordes även en hcp-tävling parallellt med grundspelet, Mats Wellermark, 1443 segrare i denna. Premierades gjordes även några glada vinnare i det sedvanliga klubblotteriet.
För de som vill studera resultat kan de ses i här länkad Resultat-lista.
Det enda negativa denna dag var att spelet inte kom igång vid tid planerats och att lite mer ban-krångel förekom mot vad vi normalt sett är vana vid, detta resulterade i att vi hamnade i lite tidsnöd inför kvällen avlutning som detta år förlagts till Ristorante D8 i Värnamo. Det blev dock en mycket lyckad avslutning på dagen när vi väl kom på plats vilket förhoppningsvis gjorde att tidigare motgångar för en del under dagen kunde glömmas bort. Kan konstarteras att ni som inte hade tillfälle att följa med verkligen gick miste om något, mycket god mat och dryck fanns att välja på och inte att förglömma det trevliga umgänget och den härliga stämningen som vanligt infann sig likt tidigare när vår brokiga skara samlas.
STORT TACK TILL TÄVLINGS & FEST -KOMMITTÉN FÖR ETT VÄL PLANERAT OCH GENOMFÖRT KLUBBMÄSTERSKAP, ser redan fram emot nästa.

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022