Skip to main content

logga 6 1

Full pott vid helgens spel

2022 -års Klubbmästerskap nu bokat till lördagen den 12/3 så reservera denna dagen i era kalendrar.
Officiell inbjudan med utförligare information och anmälningslista kommer inom kort.

A-laget inledde sin bortaturné i Växjö gångna lördagen, i en mycket jämn tabell var det en så kallad "fyrpoängsmatch" som väntade där mot Team Växjö BC.
Oljeprofilen för dagen gick under namnet inferno och den levde kanske upp till sitt namn då den av resultatnivån verkar ha varit utmanande för flertalet av spelarna i kombination med stundens allvar?
Första serien inleddes lite svajigt på en del händer när man inte fick spelet att stämma medan en del välte käglor helt OK, efter ett oavgjort banpar skrevs resultatet till 2-2, i andra serien höjde hemmalaget sin spelnivå, samtidigt  gick vårt spel i baklås, 4-1 och ett serieresultat för Vänamo som inte gör sig i tryck för ett A-lag!
Glädjande nog plockades lite j..... anamma fram därefter och tredje serien kunde vinnas med 2-3, totalen vanns med endast 5 käglor, detta blev tändvätska och stärkte självförtroende och kämparglöden inför sista serien. Gasen i botten från start med riktigt GO i laget gjorde att hemmalaget fick vara åskådare när Team Värnamo med sju man över pari presterade matchens högsta serieslagning 1646 och vann sista serien med 0-5 till matchens slutresultat 8-11, 6074-6142.
Jonatan Danielsson 808 och Daniel Fransson 803 toppade individuellt.
Tingsryd var eftermiddagens nästa anhalt, Teamets första "våg" Teamets start-fyra på banorna gjorde sitt jobb och lämnade över mycket bra förutsättningar till Teamets återstående fyra spelare som kunde slutföra matchen i samma anda, hemmalaget inte hade mycket att sätta emot denna dag, Teamets segerresultat blev klara 5-15, 5702-6561.
Per-Erik Ahlström 906 och Simon Johansson 902 följdes närmast av Tommy Nord 851 och Jonatan Danielsson 813.
Noterbart är att Christer Wendel som inte fick till det i Växjö hade placerats på reservplats till denna match men fick hoppa in redan i andra serien och fick visa via 244, 257 och 212 att banorna i denna hallen passade honom avsevärt bättre.
F1-laget hade returmöte på hemmabanor mot BK Pondus och viss revanschlust kunde anas då förlusten vid besöket i deras hemmahall ännu inte var helt glömd. I första serien hade Teamet förmodligen lite fördel av att ha hemmabanor och kunde vinna denna med 4-1 vilket skulle visa sig välbehövligt att ha med i bagaget, gästerna blev därefter bekväma med banorna i de följande tå serierna, detta i kombination med att spelet för många av Teamets spelare inte var på topp resulterade i förlust i både andra och tredje serien med 2-3 och ställningen 8-7 inför sista och avgörande serien. Tre av Teamet banpar gjorde sitt jobb i sista serien anförda av Patrik L. 253 och Jesper K. 248, samtidigt som gästerna tappade sitt spel, detta ledde till vinst av serien med 4-1 och matchvinst 12-8, 5942-5704.
Jesper Karlsson dominerade individuellt med 894 närmast följd av Lars-Göran Wetterholm 762.
F2-laget var spellediga denna omgången.

Kommande helg, sistaspelomgång innan speluppehåll väntar spel för A & F1 på hemmabanor.

F1-laget inleder lördag kl.10:00 mot BK Sture på hemmabanor.
A-laget tar därefter över stafettpinnen kl.12:00 då de möter Eksjö BK/EBOK.

F2-laget får ta sina klotväskor och åka till Skillingaryd för möte med Skillingaryds IS också på lördagen kl.10:00

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .