logga 6 1

6 inspelade poäng i helgen

A_laget inledde 2022 på hemmanor mot gästande BK Bråhög sen lördag eftermiddag i vad som kanske kändes som en måste-match att vinna för att inte tappa position i serietabellen. I matchens inledande två serierna var det något trevande på vissa händer men fullt tillräckligt för att vinna serierna med 3-2 och 4-1. I tredje serien var dock  proppen på väg ur, nästan alla spelare presterade på topp och ytterligare en vunnen serie med 4-1, goda 1742, och matchen avgjord 11-4. Teamet utan press och spelglädjen flödade i sista serien, när matchens sista klotet rullat kunde summeras ny serievinst med 4-1 till slutresultatet 15-5 och fina 1801 kägelpoäng kunde adderas till tidigare inspelade, totalen blev då 6777-6161.
Återigen en härlig laginsats från Teamet, en kvartett kan dock ses som något mer tongivande, Jonatan Danielsson 985, Per-Erik Ahlström 920, Christer Wendel 885 och Tommy Nord 880, börjar krävas höga slagningar för att erhålla hedersomnämnande nu 😊
Tråkigt nog lyckades ingen fånga det vinnande laget på foto trots att de verkligen hade förtjänat att få glänsa här på våran hemsida tillsammans med matchvärden för dagen Svenstigs i Värnamo.
Kommande helg är det förhoppningsvis dags för nya segrar, då på bortabanor i Växjö och Tingsryd.
F1 -laget reste österut till Kalmar Superbowl för att spela två matcher under lördagen, först möte med Team Blue BK där man på förhand kanske hade sett våra största chanser till poäng. En på pappret stor seger i första serien som vanns med 1-4 skulle visa sig utvecklas till en mycket jämn tillställning. Hemmalaget höll emot bra i andra serien som slutade 2-2 efter ett oavgjort banpar, de följande serierna slutade med serievinster hemmalaget, 3-2 i båda vilket innebar att Team Värnamo till slut stod som segrare med minsta möjliga marginal 9-10, 5429-5465. Vi var inte helt bekväma med spelet på den något kortare oljeprofilen, detta i kombination med ett spärrspel som inte var på topp resulterade i ganska mediokra individuella slagningar, Jan Ingvarsson högst med 740 närmast följd av två man med några få fälda käglor mindre för att sedan finna resterande under 700 -stercket.
Det skulle visa sig att vi hade lite nytta av 4 spelade serier i kroppen när vi sedan direkt efter mötte BK Cahoot F, laget som kanske hade mest respekt för när vi reste till Kalmar. Hemmalaget tog ledningen med 3-1 efter en första jämn serie där återigen ett banpar slutade med oavgjort resultat. I andra serien började spelet flyta på lite bättre, vinst med 1-4 som följdes upp med vinst 2-3 i tredje, i sista serien rullade kloten Teamet väg än mer och seger  med 1-4 och en OK slagning 1549 gav slutresultatet 7-12, 5586-5760.
Individuella slagningar blev också högre i denna match, Andreas Larsson toppade med 812 närmast följd av Sören Carlsson 802.
Det blev en angenäm hemfärd med 4 poäng i bagaget samtidigt som laget hade förmånen av att följa A-lagets match via scoring-online.
Nu väntar en troligtvis en tuff holmgång på hemmabanor nästa helg när förhoppningsvis BK Pondus kommer på besök om inte Covid sätter käppar i hjulen för mötet.
F2 -laget fick tyvärr en trögare start på det nya året vid hemmamötet med BK Heim, efter de inledande två serierna, 2-3, 4-1 och ledning för Teamet kom det grus i maskineriet för en del av våra spelare, många tomrutor blev det samtidigt som gästerna fann sina spellinjer detta resulterade i  att Teamet blev överkörda via 0-5 och 1-4 till 7-13, 5413-5695.
Individuellt toppade Filip Lewcun med fina 763 trots två mediokra serier, potential finns verkligen när denna unga klotrullare får till det i alla fyra serier.
Laget står nu över spel kommande helg och har därför tid på sig att bryta ihop, träna flitigt och komma igen som ett vinnande lag när det är dags för spel igen.

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022