Skip to main content

logga 6 1

Höstsäsongen 2021 slutspelad

Webb A laget 20211204

A-lagets spelare för dagen ovan fortfarande segerrusiga strålade ikapp efter att höstens sista ligamatch på hemmabanor mot gästande BK Playax var avklarad. Som vid så många tillfällen tidigare i höst var inledningen i matchen inte helt på topp, gästerna gick segrande ur första serien med 2-3, Teamet kontrade i andra serien med 4-1 för att sedan åter tappa skärpan och gästerna tilläts reducera till 8-7 efter serievinst med 2-3. I sista serien tog Teamet taktpinnen fast beslutna att dagens poäng skulle stanna i Värnamo. Slutresultatet skrevs till 12-8, 6241-6143 efter att att fjärde serien vunnits med 4-1 i en serie där gästernas spel rasade ihop och många otäckta rutor protokollfördes för dem.
Individuellt toppade Jonatan Danielsson med 867 närmast följd av Sören Fransson 862 och Daniel Olin 824.
A-laget går nu till Jul & Nyårs -uppehåll med en 4:e plats i sin grupp med häng på de två lagen närmast över.
F1-laget äntrade sedan banorna för returmöte mot IF Raketen, inledningen blev näst intill katastrofal, av föregående helgs glänsande spel var borta med vinden! Gästerna inkasserade vinst med 1-4, andra serien blev en jämnare kamp där Teamet till slut kunde dra längsta stickan och via 3-2 reducera underläget något. Tredje serien föll Teamet ihop totalt samtidigt som gästerna ledda av Antonsson / Antonsson kunde bokföra ännu en förkrossande serievinst med 1-4 till ställningen 5-10. Det fåtal supportrar då kvar på plats samt andra som följde matchen på annat vis hade nog vid det här laget givit upp hoppet liksom gästerna redan räknat hem en matchvinst. Teamets spelare på banorna hade dock inte kastat in handduken utan stred tappert i sista serien. Detta chockade kanske motståndarna när Teamet inte vek ned sig och som så ofta kanske förlitade de sig inom laget att några banparskamrater skulle fixa poängen som behövdes? Kampen varade ända in i slutrutorna på flera banpar, Jan Ingvarssons fyrling och Andreas Larssons dubbel samt att deras banparskamraters täckta slutrutor och strike fällde avgörande då miraklet var ett faktum att Teamet vann sista serien med 5-0 och därmed räddade oavgjort resultat och en poäng i matchen som slutade 10-10, 5604-5608. Det var ett gäng ganska snopna gäster som ställde upp för avtackning, och det visar sig ofta att det är som gästerna uttryckte i sitt avsked mycket riktigt
"it ain´t over until the fat lady sings"
För P-O Johansson / Jesper Karlsson var vinstmarginalen endast en kägla, dock kan tilläggas att gästerna vann en serie med 2 käglor i första serien så som man brukar säga de jämnar ut sig!
Siffrorna för dagen var verkligen mediokra så även individuellt, Andreas Larsson toppade med 744 närmast följd av Sören Carlsson 737, Jan Ingvarsson 732.
En uppskjuten seriematch mot Team Gamleby BC F har legat hela hösten och ingen större förhoppning om spel detta år finns tyvärr, intresset från deras sida verkar inte vara på topp att få den till stånd!
Också F1-laget på en fjärde plats i sin grupp med bra kontakt med de två lagen närmast över, BK Höglands Elit-seriedamlag som även nu spelar i div. 3 dominerar gruppen!
F2-laget reste till Ljungby för returmöte mot ett revanschsuget Sunnerbo BK, Teamet hade tyvärr inte mycket att sätta emot hemmalaget på deras hemmaplan uta de kunde befästa sin gruppledning när höstsäsongen avslutades genom att krossa Teamet. Via 5-0, 3-2, 5-0 och slutligen 4-1 skrevs slutresultatet 17-3, 5963-5387.
Emma Johansson visade stabilast spel i Teamet med sina 794 närmast föld av Tommy Ingvarsson 731 och Filip Lewcun 712.
F2-laget ligger på en stabil 3:e plats i sin grupp nu efter halva spelåret.
Som kuriosa kan nämnas att förekommer vissa släkt-kamper i i klubben och denna omgången drog Janne längsta strået med knapp seger över broder Tommy med en ynka pinne, Pappa Patrick fick se sig slagen med 5 pinnar av sonen Filip, övriga släktfighter icke noterbara då vissa av kombatanterna inte spelade hel match.
Nu stundar sista abonnemansträningen på kommande tisdag den 6/12 sedan gäller individuell träning och kanske deltagande i någon / några tävlingar under Jul & Nyårs -uppehållet för att hålla formen i topp.
Abonnemangsträning återupptas förhoppningsvis igen den 4/1 2022 och seriespelet startar sedan upp lördagen den 15/1 om inget kommer emellan.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .