Skip to main content

logga 6 1

A & F2 -lagen vinnare i helgen

F2 laget 20211121

Det glada gänget ovan, Teamets F2 -lag stod för en av helgens vinster och enligt undertecknads tycke Teamets bästa prestation i helgen när de utklassade gästande BK Trippel F med 19-1, 5944-5085.
Med denna vinst flåsar F2-laget fortfarande gruppledarna Sunnerbo BK i nacken, endast 1 poäng efter :)
Har inte orkat gräva i alla matchresultat men spontant måste detta väl vara rekordslagning för F2-laget? Stort grattis till alla ovan.
Det var gasen i botten redan från start, klara 5-0 i första serien via slagningen 1510 som följedes upp med 4-1 i andra serien, i tredje avgjordes matchen via 5-0, Teamet slog dock inte av på takten utan dundrade in ytterligare en serievinst med 5-0 och hela 1564. I sista serien visade Teamets egen Jesper Karlsson, förnamnet förpliktigar i Sverige, som såg ut att vara på väg mot en 300 -hundring i sista serien, bromsade dock in lite i nionde rutan för att slutligen landa in på goda 269 och en totalslagning på 875, närmast följd av Bengt C. 801 och Robin A. / F. 800. Emma J. stod för högsta slagning i Teamets dam-banpar med 757.
Ett varmt Välkommen till AlF Wennberg som nu återupptagit bowlandet i Teamet, fick kanske debutera lite snabbare än planerat / förväntat men nu är premiären avklarad.
Returmöte väntar redan nästa helg på bortabanor mot ett troligtvis revanschsuget lag så det är bara att ladda om!

A-laget fick en tuff start på sin bortaresa under lördagen, första stoppet var i Helsingborg för möte med IS Göta F1, en kortare banprofil i elitserieformat  väntade vilket skulle visa sig ställa till problem för en del av Teamets spelare. Hemmalaget passade på att skaffa sig ett bra försprång genom vinst i första serien,Teamet kontrade sedan med att vinna andra serien med 2-3 innan hemmalaget ökade tempot i tredje och avgjorde matchen.
IS Göta kunde sedan defilera mot storseger via 4-1 i sista serien till slutresultatet 16-4, 6160-5729.
Jonatan danielsson som löser det mesta på banorna så även i denna match dunkade in 889, närmast följd av Sören Fransson och Lars-Göran Wetterholm som båda noterade sig för 770.
En stärkande måltid och sedan vidare resa till Bjuv för dagens andra match, nu med några serier i kroppen startade Teamet klart bättre, seger i första serien via 1-4, följdes av en kvittering av hemmalaget med 4-1. Teamet uppmärksammade varningen och lyfte sig i tredje serien som vanns med 0-5 och minst 1 poäng med hem var säkrad. Även i sista serien spelade Teamet bättre än hemmalaget större delen av serien men som så många gånger tidigare blev det önödigt spännande i slutrutorna efter nåra tomrutor samtidigt som hemmalaget stred för oavgjort, en matchvinst som kändes tämligen säker efter halva serien blev till en nagelbitare i slutrutorna i alla fall för oss som följde på distans. När sista klotet rullat blev det trots allt matchvinst för Teamet då ett vunnet banpar som behövdes hade säkrats samt även ett banpar spelat oavgjort, 3-1 blev slutresultat i sista serien.
Slutresultat skrevs till 8-11, 5812-6110. Hemmalaget som stred för oavgjort in i det sista presterade matchens högsta slagning 1648 i sista serien, fast Teamet var inte långt efter med sina 1647 i tredje serien :)
Likt vid tidigare besök var det inga rekordhöga individuella slagningar i denna hallen, Sören Fransson toppade med 818 närmast följd av Per-Erik Ahlström 813 även övriga presterade högre slagningar än i dagens tidiagre match.

F1 -laget stötte som förväntat på hårt motstånd av de båda hemmalagen vid sitt besök i Nässjö, första mötet stod mot Team Clans F2 -lag med många duktiga unga spelare.Hemmalaget lämnade ingen pardon när de näst intill fullständigt körde över oss, flertalet av Teamets spelare presterade inte på topp vilket hade behövts för att kunna bjuda lite motstånd. Förlustsiffrorna skrevs till 15-5, 6142-5681.
Individuellt toppade Sören Carlsson med 813 närmast följd av Elis J. 747.
Sören som spelande i banpar med Mats W. stod för 4 av Teamets inspelade banpoäng.

BK Pondus äntrade banorna så snart Team Clans spelare lämnat, ett lag med betydligt högre medelålder och så även medföljande rutin. Innan hemmaspelarna blivit varma i kläderna lyckades Teamet vinna första serien med 2-3 men sedan var det hemmalaget som tog kommandot och via 4-1 och tog ledningen efter att andra serien spelats. I tredje seriens slutrutor kom matchavgörandet, favör till Teamet när en hemmaspelare gjorde ett mycket lyckat klotbyte i åttonde rutan och strikade ut samtidigt som vi olyckligtvis lämnade en tomruta, detta var skillnaden mellan en möjlig serievinst med 1-4 för Teamet vilket i stället vändes till seger med 3-2 för hemmalaget då både banpoäng och total räddades med liten marginal, bowling kan vara grym ibland. Men kan också vara precis lika inspirerande som sista serien undertecknad fick vara med om när det blev strikefest i spel med ett mycket trevliga motståndare, 299 tillsammans efter 3 spelade rutor på banparet, serien fortlöpte under sällsynt stort gemyt där undertecknad och Mats W. fick se oss slagna med nästan 40 pinnar trots våra 454 . Bara att lyfta på hatten när man förlorar mot så välspelande och genomtrevliga motståndare, en serie att minnas trots förlust.
Åter till Teamets lagprestation, BK Pondus defilerade med 1606 till matchvinst via 5-0 i sista serien till slutresultat 14-6, 6127-5768.
Sören C. och Mats W. med högsta individuella slagningarna båda 758 närmast följda av Andreas L. 740

Bara att bryta ihop och ladda om för hösten och årets sista två sista seriespelshelger, återstår även att se om det blir någon match mot Team Gamleby F för F1 -laget om de lyckas få till den sedan i september uppskjutna matchen?
Kontentan efter helgens spel är väl att träning på lite mer varierande underlag kanske skulle vara på sin plats för att kanske underlätta för oss på en del bortabanor?

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .