Skip to main content

logga 6 1

Nästan full pott för Teamet

A -laget tog på lördagen en tur till Eksjö för möte med Eksjö BK / EBOK, de som läst in resultat från tidigare matcher i hallen var nog inte förvånade över utfallet som kom, inte helt lätta banor att bemästra men som bekant gäller det bara att slå högre resultat än sina motståndare för vinst. Teamet inledde bäst med 1-4 i första serien som sedan följdes upp med ännu en 1-4 -serie, betryggande ledning kan tyckas, om detta var anledningen till att man slappnade av och med detta tappade flertalet spelare spelet i tredje serien som hemmalaget vann med 3-2, Teamets slagning blev mediokra 1386. Detta kanske blev en väckarklocka samtidigt som många i Teamet säkerligen ville putsa till sina individuella siffror, när sista serien var spelad kunde Teamet lägga ytterligare en 1-4 -seger till protokollet och matchens högsta serieslagning 1581. Vinstsiffrorna skrevs till 6-14, 5715-5933 och 2 sköna poäng med hem i bagaget och tabell-läget börjar se lite trevligare ut.
Kan tilläggas att Teamet innehar högsta match-slagning under denna höst i hallen med sina 5933.
Jonatan Danielsson hade högsta individuella slagning med 860 via stabilt spel matchen igenom, vilket han var tämligen ensam om, Christer  Wendel landade till slut in på 765 efter en stark slutpurt.

F1 -laget fick bida sin tid till söndagseftermiddagen, dagens uppgift var bortamatch i Alvesta mot IF Raketen.
Simon Johansson stod för Teamets jämnaste prestation i matchen med 778 och 4 banpoäng tillsammans med banparskamraten Mats Wellermark, vi övriga hade våra "ups and down" under matchens gång, Teamets första spelgrupp på banorna fixade 5 banpoäng och + diff i första och sista serien, den sistnämnda var stor med andra ord så gott som 6 po. inräknade Teamets andra spelgruppen startade med att ta ett banpoäng i första serien, två po. i andra serien och 1 po. i tredje serien. Spelreglerna fanns nu på bordet ett banpoäng för seger, ett av Teamets banpar var tyvärr ute ur segerstriden ganska tidigt, på det andra banparet blev blev en kamp in i sista rutan innan det stod klart att ett vilt stridande IF Raketen hade klarat att ta banpoängen och räddat oavgjort resultat 10-10, 5718-5738.
Surt att torska med endast 6 käglors marginal men med lite distans var det kanske ett rättvist resultat.

F2 -laget välkomnade Sunnerbo BK till hemmahallen för derbymatch, undertecknad hade varnat för de gruppledande gästerna men Teamets spelare med flera vinster i bagaget från tidigare matcher samt revanschlust efter förra helgen ville annat. En stark inledande förstaserie som anfördes av banparet Emma J. 246 och Michal J. 215 sporrade övriga till bra spel också som resulterade i serievinst 1-4, gästerna kontrade i andra serien med 1-3 efter att Bengt C. och Basse C. nollade sitt banpar med lite hjälp av Sunnerbo -spelare som hade ett enkelblås i slutrutan. Tredje serien vanns av Teamet med 4-1 och slagläge med 9-5 inför sista serien vilket Teamet tog tillvara på via stabilt spel som ledde till 3-2 och matchvinst med 12-7, 5603-5576.
Bengt Carlsson toppade individuellt med 805 närmast följd av Hans Persson 767 och Emma Johansson 752.
Härligt att gå till speluppehåll med 2 po. och en sådan "skalp".

Nu blir det laddning inför årets mest prestigefulla drabbning, ett något försenat Klubbmästerskap det 30:e i Teamets historia som kommer spelas den 13/11 med start kl.15:00

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .