Skip to main content

logga 6 1

Start seriespel tidigast i mars

God fortsättning tillönskas alla klubbkamrater!
Det är ett ovanligt helgfirande vi lagt bakom oss där tyvärr vi fått försaka mycket mer än bowling, trots att jag hoppas alla varit försiktiga för att undvika att smittas har jag nåtts av tråkiga nyheter att fler klubbmedlemmar blivit smittade.
Tyvärr har ingen förbättring som man kan dra några högre växlar på synts i skrivande stund, förutom att vaccination påbörjats, hoppas verkligen att vi inom kort kan få se en vändning.
Folkhälsomyndighetens rekommendationer har inte förändrats något nämnvärt som påverkar bowlingen i positiv riktning.
Svenska Bowlingförbundet presenterade igår vad de beslutat vid sitt möte i veckan,
Artikel i sin helhet kan läsas via länk på rad ovan.
Seriespel flyttas fram ännu en gång, nytt preliminärt startdatum 6-7 mars, återstår att se om smittoläget förändrats i tillräcklig utsträckning för att möjliggöra resande och spel?
I övrigt tycker jag personligen att deras formuleringar börjar likna övriga instanser i landet, halvdunkla och luddiga kanske för att vara så många som möjligt till lags?
Spela klart serien till hösten vilket då troligtvis påverkar nästa spelårs upplägg, orsak att klargöra upp och nedflyttningar, det var det inte alls tal om när seriespel avbröts våren 2020 med endast fåtal matcher kvar? Nu har vi många matcher i bagaget, kanske läge att bita i det sura äpplet och stryka det pågåendet spelåret och starta på ny kula till hösten, intresset bland en del spelare att spela bowling under senvår/försommar och tidig augusti kanske inte kommer vara på topp.
Ingen gemensam träning under januari vilket ni förhoppningsvis blivit informerade om via meddelande i SMS-gruppen där vi försöker sprida nyheter snabbt som förhoppningsvis når alla. Vi i styrelsen har täta kontakter och utvärderar läget löpande och kommer med info så snart någon förändring stundar. VI håller även kontakten med hallen löpande och har nyligen blivit kontaktade av Forsheda BKvilket är glädjande, vi kommer träffa några av deras medlemmar till veckan och utbyta erfarenheter, får återkomma med info om vad vi kommer fram till.
Vi har ingen abonnemangsträning bokad i hallen nu men har ett avtal med hallen att de klubbmedlemmar som har tecknat träningsabonnemang har möjlighet att på eget initiativ och omdöme träna 1,5 tim. på valfri vardagskväll när banor finns tillgängliga.
Även ekonomi har diskuterats i styrelsen och enighet råder gällande att medlemmar inte skall behöva betala för något man inte kan utnyttja mer information om detta kommer innan det är dags för nästa inbetalning.
Hoppas kunna återkomma med positiva nyheter gällande bowlingspel snart, något fattas när man inte kan/får rulla klot som man vill!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .