logga 6 1

Segrar blev det i omg. 5

A-laget som var i stort behov av vinst och poäng inledde helgens bowlande för Teamets del med att ta emot gruppledande BS Bockarna på hemmabanor. Inledningen blev inte som planerat, Teamets Kronobergs-son van tågresenärer som han är hade för dagen inte läst in tidtabellen, när matchstart närmade sig och han inte fanns på plats uppdagades det att hans position var i trakterna av Växjö i bil tillsammans med familj på väg till match som antogs starta enligt äldre spelschema! Dagens reserv fick äntra banorna från start, viss oro i lägret kunde anas då ⭐️ :an saknades, Den inledande serien blev svajig på flera banpar men till slut kunde Pelle och Daniel F. få till oavgjort på sitt banpar vilket begränsade förlusten till 0-4. Gästerna behöll sitt grepp även i andra seriens inledning, Daniel O. och Pasi räddade dock poäng på sitt banpar med marginalen på sin sida endast 2 poängs övervikt. Sören och Janne vann också sitt banpar fast med lite större marginal, 118 po. vilket även räddade poängen för totalen till Teamet och via 3-2 reducering till 3-6. Nu hade den förlorade sonen dykt upp i hallen, snörat på sig skorna och äntrade banorna, om det var psykologin i detta eller vinsten i andra serien som som gjöt mod i Teamet kan det spekuleras i nu vaknade Teamet i alla fall till för i tredje serien var det full rulle på kloten, 5-0 och ledning i matchen inför avgörande serien där Teamet fortsatte att dominera på banorna vilket resulterade i ännu en serievinst med 5-0 till slutresultatet 13-6, 6464-6106.
Individuellt toppade Per-Erik Ahlström som presterade jämna bra serieresultat 200, 204,246 och 236 vilka resulterade i totalt 886, närmast följde Pasi med 874.
Det blev en trevlig lördag med välbehövliga poäng och nöjda klubbkamrater som lämnade hallen 😃
Stort Tack till Sören Fransson som agerade matchvärd och coach och peppade oss fram till seger.

F1-laget inledde söndagen med att möta gästande Oskarshamns BK F, Teamet tog kommandot i matchen från start och kunde via 4-1, 5-0, 4-1 och avslutningsvis 4-1 inkassera en gjuten seger med siffrorna 17-3, 5756-5096 för äntra topp-position som serieledare för några timmar mitt på dagen för de som passade på att läsa tabellen ännu obesegrade, dalade dock till andra plats vid dagens slut. Men redan kommande söndag har Teamet det i egna händer att återta serieledningen vid sin bortaresa med matcher i Västervik.
Individuellt toppade Basse med jämnt stabilt spel vilket resulterade i 787 närmast följd av Jesper K. 768 och Sören C. 764.

F2-laget fick avsluta helgens spel också de på hemmabanor med att möta gästande Team Gamleby BC F som inlett sin dag med spel i Ljungby och där inkasserat en förlust. De revanschsugna gästerna acklimatiserade sig tyvärr snabbt i i vår hall redan i slutet av första serien var de bekväma med spelet på våra banor och Teamet fick känna på omvända siffror mot förmiddagen, 1-4, 0-5, 1-4, 1-4 gav slutresultatet 3-17, 4951-5452.
Jonas Nilsson toppade individuellt med 680.

Nu väntar uppladdning inför nästa helg då A-laget gästas av BK Allön på lördagen, matchstart kl. 12:20, kan gissa att Elis är på plats i god tid 😉
F1 åker på söndagsutflykt enligt ovan beskrivet.
F2 har på söndagen kl. 10:00 väntande fight mot IF Raketen på hemmabanor.
Lycka till och spela väl så undertecknad får något trevligt att skiva och bevara för efterlevande även nästa söndag!

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022