Omg. 4 spelad med klen poängskörd

F1-laget inledde den gångna helgens spel sen lördagseftermiddag med att ta emot Sunnerbo BK på hemmabanor, gästerna som varit i Sävsjö och matchat BK Sture innan de ankom Värnamo behövde en serie för acklimatisera sig vilket gjorde att Teamet kunde vinna första serien med 4-1. Andra serien svängde dock tvärt och gästerna kvitterade med 1-4, Teamet kom tillbaka i tredje och kunde via 3-2 ta ledningen i matchen inför fjärde och avgörande serien vilken skulle visa sig hålla spänningen uppe för den fåtaliga åskådarskaran ända till sista rutan var spelad. Den före detta Sunnerbo -spelalaren Jonatan Danielsson med banparskamrat säkrade i seriens andra hälft ett banpoäng för Teamet och gästerna kopplade ett stadigt grepp över två andra banpar, återstod så ett banpar där det skulle avgöras. Jesper Karlsson visade sig vara den som i elfte rutan via att spärra kägla tio och sedan följa upp med en strike i bonusrutan säkrade ytterligare ett banpoäng till 2-3 som resulterade i oavgjort matchsresultat 10-10, 5856-5867. Att spärra en enkelkägla kan kanske för en del kännas som en självklarhet men man ska i sammanhanget ha i åtanke att Jesper i 7:e rutan brännt just kägla 10 varför man kan tänka sig en viss nervositet när mångas blickar riktades mot honom och det var ett måsta att att täcka rutan och sedan fälla många käglor i bonusrutan för att Teamet inte skulle bli utan matchpoäng.
Mycket Starkt Jobbat Jesper ????
Oavgjort får väl med lite distans ses som ett rättvist och gentlemannamässigt slutresultat i detta derby med våra alltid lika trevliga bowlingkamrater från Ljunby.
Individuellt toppade Jesper Karlsson med 832 i banpar med Andreas Larsson 765, Jonatan Danielsson som denna helg prioriterat hemmaspel p g a rådande familjesituation, det är nära tillökning i familjen nu! före bortaresa med A-laget. fick till 813 och hans banparskamrat Patrik Emanuelsson 753.
Man kunde kanske ana viss besvikelse hos Jonatan som nog räknat in att toppa dagen med intern familjekamp, så blev dock inte fallet, pappa Kent steg av banorna innan det var aktuellt, så gick det med de ????

A-laget samlades tidig söndagsmorgon kl. 06:00 för resa till Helsingborg och bowlinghallen Olympia där dagens första match skulle spelas mot IS Göta F1, det blev en tung start för Teamet som inte fann sig tillrätta på bortabanorna, hemmalaget tog ett stadigt grepp om matchen i de inledande serierna via 4-1, 4-1 och uppförbacken blev brant! Teamet kunde i tredje serien kvittera via 2-3, kunde varit 1-4 med något lite medgång, Teamet förlorade ett banpar med en ynka kägla. Spelreglerna var så givna inför sista serien, det behövdes seger med 0-5 för att uppnå oavgjort matchresultat, man skall ju aldrig ge upp men innerst inne kändes det nog som en svår uppgift vilket även skulle besannas, via 3-2 säkrade hemmalaget sin första matchvinst för spelåret, 13-7, 6059-5865.
Pasi Granlund stod för matchens högsta individuella slagning 796 närmast följd av Sebastian Mårtensson med 769, övriga slagningar i Teamet är tyvärr inte mycket att orda om.
Resan gick därefter vidare i Skåne-land till Bjuv där dagens andra match skulle spelas, Team Bjuv BF också utan tidigare matchvinster kom att visa sig vara det hungrigaste av lagen. Även i denna hall hade Teamet svårt att finna sig tillrätta och hemmaspelarna drog längsta strået i de inledande serierna via 3-2, 3-2, 3-1 återigen lite stolpe ut med en oavgjort banpar, således återupprepades förutsättningarna från dagens första match, serieseger med 0-5 krävdes för att få med poäng hem. Teamet var mer taggade inför sin slutuppgift i denna match och tre av banparen gjorde sitt jobb, tyvärr föll undertecknad med banparskamrat klart ur ramen och sista seriens resultat skrevs till 1-4 vilket gav 10-9, 5845-5779 och vinst för hemmalaget.
Elis Jacobsson var den i Teamet som hittade en stabil lösning av spelet i sina två sista serierna vilket till slut innebar bästa individuella resultatet i Teamet med 779 övriga resultat var tyvärr inte rktigt vad som förväntas av A-lagsspelare. Vi fick trösta oss med en bit mat på en uteservering i Bjuv och att njuta av det för årstiden onormalt varma och soliga höstvädret innan hemresan inledddes något dämpad stämning rådde av förklarliga skäl.

F2-laget var också ute på turné fast i landets östra del, Västervik var platsen för deras söndagsmatcher.
BK Domino F var dagens första motståndare vilka skulle visa sig alltför starka, via vinst i samtliga serier 5-0, 4-1, 3-2, 3-2 slutade matchen med en klar hemmaseger 15-5, 5523-4936.
Robin Farving Adelbrant presterade Teamets högsta individuella resultat 689.
Nytt lag BK Flax F äntrade banorna i samma hall och det var dags för dagens andra match, ett nu uppvärmt Teamet som också hunnit bekanta sig med banorna och kanske i kombination med ett något svagare motstånd resulterade i en helt annorlunda matchbild. Teamet tog från start kommandot i matchen via 1-4,1-4, 0-5 innan man i sista serien tillät hemmalaget dubbla sin seriepoängskörd via 2-3 till slutresultatet 4-16, 4547-5053. Klart bättre spel och vinst gjorde att dagen blev godkänd och man kunde vända hemmåt ganska nöjda.
Bengt Karlsson toppade individuellt med 745.
Nu är det dags för fösta spelårets första uppehåll och möjlighet att via träning vässa formen innan det åter är dags att rulla klot i matchsammanhang igen den 17-18/10 då samtliga Teamets lag spelar på hemmabanor,
A-laget lördag kl. 10:00, F1 söndag kl.10:00 och F2 kl. 15:00

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2023