logga 6 1

F1 Teamets vinnarlag i omg.3

A-laget fick på lördagseftermiddagen inkassera spelårets första och förhoppningsvis enda förlust. Gästande BK Ohm hade ett flertal spelare som skulle visa sig trivas på banorna i Värnamo, Endast Elis och banparet Olin/Wendel i Teamet var på tårna i matchens inledning 2-3 var ingen önskad matchstart, tyvärr skulle det bli värre då gästerna styrkta av inledande serievinst följde upp med 1795 och serievinst 1-4. Stark tro på manskapet på banorna inga byten varken i första eller efter andra serien, rätt beslut eller inte det får vi tyvärr aldrig svar på? Men tredje serien vann Teamet med 4-1 och hoppets låga tändes, 7-8 inför sista avgörande serien där det tyvärr var gästerna som avslutade starkast med höga slagningar på flera banpar vilket bäddade för 1-4  till matchens slutresultat 8-12, 6347-6556.
⭐️:n Elis stod även denna helg för en imponerade individuell slagning 956 tyvärr saknades de andra topparna från förra helgen som hade behövts även denna lördag, mest "mellanmjölk" ett uttryck som medlem myntat vid tidigare spel gällande slagningar som inte är i skämmigt dåliga men heller inte är tillräckliga i sammanhanget!
Bara att bryta ihop och komma igen, nästa helg väntar dubbelt borta i Skåne-land.

F1-laget styrde resan österut tidig lördag morgon, målet för resan var Kalmar Superbowl och möte med Kalmar AIK BK. Stelhet efter lång bilfärd eller mest troligt dålig rutin gällande kortare oljeprofiler gav tung start, hemmalaget inkasserade via vad som skulle visa sig vara dagens högsta serieresultat 1361 😱 4-1 i första serien. Teamet hade dock inga tankar på att lämna Kalmar utan poäng, bara att glömma kanske tidigare tilltänkta långa strikeföljder och gneta och spärra ruta för ruta, vilket gav resultat i andra och tredje serierna som båda vanns med 1-4. 6-9 inför sista avgörande serien vilket är känt som en lurig sits om man är övermodig och tror att det bara är att defilera in in mål, motståndarna hade inte gett upp och visade i slutseriens start att de var taggade och man kunde ana att de skulle strida för att undvika förlust. Så blev också fallet, de stred hela vägen vilket gjorde att det blev spänning in i slutrutorna, banparet Calan/Carlsson skaffade sig en ledning som såg ganska trygg ut medan det var underläge på de andra banorna, i avslutningen hittade dock Pasi en strike-linje och kunde med sitt bästa serieresultat för dagen spurta in en banparsvinst tillsammans med Pelle som avslutade med täckta rutor efter en annars tung serie när det som bäst behövdes 💪. Seger 9-11, 5220-5181 vilket gjorde hemresan angenäm, det lite udda spelåret vi har hade endast en match att bjuda denna dag trots den lång resväg.
Individuellt toppade Sören Carlsson med 724, ett resultat som man knappast vill sätta på pränt som högsta slagning i match! närmast följd av Pasi Granlund 720, för övrigt var detta dagens näst och tredje högsta slagningar, en hemmaspelare lyckades vara 3 pinnar bättre, samtliga övriga spelare under 700 -strecket.

F2-laget var spellediga denna helg, men nästa helg är det dags för långresa till Västervik för dem.
F1-laget får ladda för derby mot Sunnerbo BK på hemmabanor lördag eftermiddag kl. 15:20.

Träna flitigt, ladda och se till att vara tillgängliga för spel då alla lag nu skall ut ut på banorna på vitt skilda platser. Lycka till och kämpa väl för nya poäng till Teamet!

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022