logga 6 1

Teamet fortsätter leverera!

F1 -laget inledde lördagens spel den gångna helgen med match mot tillresta Eksjö BK/EBOK F. Det blev en komfortabel resa till seger, ett oavgjort banpar i första serien gav 3-1 när serien var färdigspelad. Andra och tredje serien vanns med 5-0 och matchen var därmed avgjord. Sista serien slutade med ytterligare ett oavgjort banparsresultat och även oavgjort slutresultatet 2-2 vilket gav slutresultatet 15-3, 5921-5251.
Individuellt toppade lars-Göran Wetterholm med 866, närmast följd av Andreas L. 791 och Emma J. 768
A-laget fick efter att Forsheda BK F fått se sig besegrade av gästande Hebergs BS och att banorna oljats om äntra banorna för möte med dessa tillresta Falkenbergs-spelare. Första serien inledde Teamet lite stelt och krampaktigt, kanske satt det kvar i bakhuvudet att vi blev besegrade när vi besökte Falkenberg och att motståndarlaget nyss kört över våra hallkamrater?
Ganska många tomrutor pressade ned  totalresultatet till 1545-1519 men slutade trots allt med 3-2 -vinst. I andra serien började spelet bli lite mer avslappnat för flertalet och resultatnivåvån började stiga, detta stressade nog motståndarna något då de ställde flertalet hål och deras spärrspel inte fungerade fullt ut vilket resulterade i serievinst för Teamet 4-1 och 1568-1449. I tredje och fjärde serierna var det proppen ur, 1756 och 1699 var tillbaka till de senaste matchernas resultatnivå, det blev två serievinster med 5-0 till slutresultatet 17-3, 6566-6040 blev ett fullt godkänt slutresultat vid mötet med gruppledarna i serien, gav även positiva diff-poäng som kan bli värdefulla.
i denna matchen var det "oldboysen på linjen" som fick glänsa lite, Christer W. som de senaste två matcherna börjat som nionde fick chansen från start i denna match vilket han förvaltade väl genom att spela sig till högsta individuella slagning med 897. Linjemannen för dagen Sören C. fick chansen att rulla klot i tredje och fjärde serien vilket också han tog tillvara på med 20 av 24 möjliga kryss vilket resulterade i 543. Simon presterade som vi nu börjar bli bortskämda med återigen bra 847 och näst bäst över fyra serier.
F2-laget fick sedan avsluta lördagen med att möta gästande Team Clan BK F2, ett lag som brukar mönstra duktiga spelare på banorna så var också fallet denna dag, motståndet blev Teamet övermäktigt i de inledande tre serierna innan matchen var avgjord via 2-3, 0-5 och 1-4 till ställningen 3-12 i gästernas favör. Först därefter tilläts Teamet snygga till slutresultatet via vinst i sista serien med 4-1 till slutresultatet 7-13, 5516-5920.
Individuellt var Per-Erik Ahlström bäst med 831.
B-laget fick avsluta omgång 17 under söndagsförmiddagen också på hemmabanor mot gästande IK Cyrus B, dessa gäster skulle också visa sig bliva övermäktiga för Teamet. Redan i första serienlade de en stabil grund för sin seger via 0-5 vilket de sedan följde upp med 1-4, trots att Teamet sedan vann tredje serien med 3-2 räckte, gästernas 2 poäng räckte dock för att avgöra matchen, slutresultatet via 2-3 i fjärde serien skrevs till 4561-4906.
Bäst individuellt var Simon med 627 som då det var glest med tillgängliga spelare dubblerade i banpar med Filip, båda tvåhandsspelare och Simon som väl är en förebild för Filip. Simons resultatnivå var väl kanske inte riktigt vad vi är bortskämda med, vet i skrivande stund inte vad som orsakade denna djupdykning!
Näst bäst individuellt var Matteus C. med 613.
Nu uppehåll några veckor innan det är dags för vårens sista och avslutande spelperiod bortsett frå eventuellt senare kvalspel, läget ser bra ut både för A och F1 -lagen som ligge på andra respektive första plats i sina grupper, båda på positiv kvalplats. När / om man är inne i respektive tabellen i datorn kan man klicka på Teamet och på så sätt komma vidare till kvalprogram som är aktuellt för dagen, förändringar av motståndare kan ske efter varje spelad omgång.
Men innan dess stundar Klubbmästerskap, nytt deltagarrekord är på G om inga återbud kommer, i dagsläget är 45 medlemmar anmälda till spel.

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2020