logga 6 1 jul

DERBY - SEGER, 19-1, 6901

Teamets A-lag var totalt respeklösa vid sitt möte med hallkamraterna Forsheda BK F och ett härligt GO rådde inom laget ivrigt påhejade av klubbkamrater på åskådarplats när den sedan tidigare uppskjutna matchen spelades under måndagskvällen.
En stor eloge skall ges till hallkamraternas sportsliga handlande som gick med på att flytta matchen då tre av Teamets tongivande spelare  var sysselsatta med internationell bowling dagen då matchen egentligen skulle ha spelats.
Det var laddade spelare i båda lägren som äntrade banorna, det skulle visa sig att Teamet styrkta av den gångna helgens spel fortsatte där man slutade, första serien vann Teamet med 5-0 likaså andra, en del banpar var jämna men Teamet var för dagen det starkaste laget  i slutrutorna och underlägen vändes till vinst. Först i tredje serien tilläts Forsheda BK få en tröstpoäng, vilken skulle visa sig också bli den enda i matchen.
1695, 1772, 1847 och publiken började spekulera i att lördagens klubbrekord skulle bli kortvarigt, i tredje serien sjönk dock resultatnivån till 1587 som dock var tillräckligt för ytterligare en serievinst med 5-0 och slutresultatet skrevs således till 6901 vilket är Teamets näst bästa slagning genom tiderna.
Kross skrev Värnamo.nu och det stämmer väl bra, Teamet golvade 90-150 fler käglor per serie än vad Forsheda BK gjorde, deras totala slagning blev 6397, distanserade med drygt 500 pinnar.
En viktig kugge i laget var också Lars-Göran Wetterholm som med den äran coatchade / peppade Teamets spelare till andra vinsten och toppresultatet på mindre än en vecka.
Dagens vinst och goda skörd av diff-poäng innebar att Teamet gick upp på andra plats i sin tabellgrupp.
Även i denna match fanns tre spelare i Teamet med 900 -resultat, Jonatan 935. Elis 932 och Daniel O. 900.
Klart godkänt resultat hade även Janne med 890, Sören F. 888 och Simon 863.
Skall bli spännande att se om ännu ett toppresultat kan presteras "tredje gången gillt" under kommande lördag då gruppledarna Hebergs BS (Teamets grupp) kommer att gästa Värnamo, spelstart kl. 13:20?

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2021