logga 6 1

Mest motgångar gångna helgen!

   Jonatan Djpg Jonatan glänste med 913 i lördagens inledande match mot BK Ohm när A-laget besökte Åstorp. Grunden till detta lade han delvis i andra serien när han var riktigt nära en perfekt serie, tyvärr stod två käglor kvar i sista rutan och det noterades 298 i matchprotokollet. Glädjen blev dock inte total som kan läsas nedan!
Redan tidig lördagsmorgon började motgångarna när Lalle hörde av sig och meddelade att han inte var kurant för spel, UK hade tyvärr inte hade någon ersättare att ringa in i arla morgonstund, resan fick göras med 8 spelare. Trots att Teamet hade den högsta kägelpoängen i matchen, 6233-6317 stod hemmalaget som segrare med 11-7 efter fyra spelade serier. Matchen inleddes mykcet jämt med lika många fällda käglor i första serien 1553-1553 och även lika 2-2 gällande banpoäng, Teamet vann sedan andra serien med 2-3 och livet kändes väl ganska OK.
Vad som sedan hände är oklart, kloten rullade dock till övervägande del motståndarnas väg i tredje serien, ett banpar nollades och ett vann de med ett fåtal käglor till serieresultatet 4-0 styrkta av detta tillsammans med att vi inte spelade på topp rullade hemmalaget in 3-2 i sista serien till vinst.
Resan gick sedan vidare till Ängelholm och spel mot BK Full House F, där på en något längre oljeprofil som vi på förhand visste skulle pressa ned resultatnivån. I de två inledande serierna hängde vi med bra, seger i första 2-3, förlust i andra 3-1 efter ytterligare en nollad serie efter att hemmalaget hämtat upp underläge via en längre strike-följd i seriens slut, de långa strikeföljderna duggade för övrigt inte så tätt. Hemmalaget tog sedan ett stadigt grepp om matchen både rent fysisk och psykologiskt genom att vinna tredje serein med 5-0. Full House fortsatte sedan att nöta ned oss även i sista serien genom att fortsatt täcka sina rutor bättre än vad vi lyckades med, hemmaseger 3-2 och slutresultatet skrevs till 12-7, 6021-5931.
Sören Fransson alldeles för ensam över pari med sina 817, övervägande delen av övriga hade en blygsam resultatnivå som de inte var nöjda med, däribland även förmiddagens starkast lysande stjärna, vilket inte är vanligt!
F1 -laget tog emot BK V8 F ett motståndarlag som reste med en ung spelare vars licensiering inte gått igenom varför de i skrivande stund bara fått tillgodoräkna sig resultat för sju spelare, den olicensierade fick spela som sparring. Medräknat resultat eller inte skulle inte spela någon större roll, Teamet utklassade sina motståndare med hela 19-1, 5740-4149, hade blivit matchvinst i vilket fall.
Ett banpar var dock gentlemän nog att lämna ett tröstpoäng!
Jan Ingvarsson höll taktpinnen högst för dagen med fina 881, Tommy Nord som haft några motiga matcher bättrade förhoppningsvis på sitt självförtroende med 771 närmast därefter följde Anders Svennson 766.
F2 -laget stod för värdskapet när BK Pondus besökte Värnamo på söndagsförmiddagen, gästerna tog kommandot i de inledande två serierna som de vann med 1-4 och 2-3 dock ganska jämnt, tyvärr några tomma avslutningsrutor som är dyra. I tredje serien kom Teamet igen på bred front och det såg ett tag ut som man skulle vinna samtliga banpar, gästerna vände dock i slutrutorna ett banpar till vinst och ett annat till oavgjort, reducering  med 3-1 till 7-8 inför den avgörande serien. BK Pundus kunde där via 1-4, vinna matchen med slutresultat 7-12, 5446-5613.
Individuellt hade Jesper Karlsson och Tommy Ingvarsson högst slagningar med 749 respektive 738, de började båda med riktigt bra öppningsserier för att sedan vara jämna med sina resterande sex serier som de landade in mellan 170-180 båda två, varken högre eller lägre!
B -lagets planerade söndagsmatch mot Eksjö BK/EBOK B blev uppskjuten.
Ny speldag blir kommande söndag den 2/2 kl. 11:00
Nu stundar speluppehåll men träningsfliten bör dock hållas upp inte minst för A-lags -spelare då det nu gäller att börja vinna matcher igen, de sista tre förlusterna har gjort att "hissen nu åkt ett antal våningar för långt ned med Teamet, nära bottenträsket" i vår aktuella grupp i serietabellen.
Närmast väntar möte för A-laget med Varta BK hemma den 22/2 då derbyt mot hallkamraterna Forsheda BK F flyttats till måndagskvällen den 24/2 kl. 18:30
Skulle inte kännas bra att gå till sommarvila och ha hindrat F1 -laget att ta ett steg upp i seriesystemet, vilket de känns väl värda med sitt nuvarande spel.
Varför inte passa på att vidga vyerna och spela någon individuell tävling i uppehållet, finns pågående tävlingar på ganska nära håll, Ljungby, Jönköping, Eksjö och Nässjö, den sistnämnda för en del som uppnått mogen ålder och vi är ju några stycken :)

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2020