logga 6 1

Näst sista serieomgången spelad med gott resultat

Glöm inte Klubbmötet på torsdag den 4/4 kl. 18:30 i Kajutan.
På agendan bl. a. engagemang i nästa års seriespel och träning. Om någon mot förmodan inte har möjlighet att delta meddela Janne helst innan torsdag hur ni planerar ert kommande spelår, viktigt för planering av antal lag i ligaspel och tecknande av träningsabonnemang till nästkommande spelår.
A-laget stod för en mycket imponerande inledning i den gångna lördagens match mot tillresta BK Frigg, 1689 och 1707 tog helt musten ur gästerna och gav ledning med 10-0. De sista två serierna kännetecknades dock av något blygsammare spelnivå men gav dock serievinster med 3-2 i båda till slutresultatet 16-4, 6491-5831.
Individuellt toppade Daniel Fransson med 863, övriga laget höll därunder en jämn nivå med 751 som lägst.
F1-laget spelade senare under lördagen även de på hemmabanor mot gästande BK Turbo F i en match som kontrollerades från början till slut via 4-1, 4-1, 5-0 och 3-2 till slutresultatet 16-4, 5856-5159.
Individuellt bäst blev Karl Fransson med 824 som på senare tid gått från klarhet till klarhet.
F2-laget äntrade sedan banorna för att matcha mot samma motståndare, inledningsvis såg det ut som att även de skulle knipa en tvåpoängare då de inledde med seriesegrarna 3-2 och 4-1. Tyvärr ville gästerna annorlunda då de kontrade med att vinna de båda avslutande serierna med 1-4 och 1-4 där de visade sig starkast och vann flera jämna banpar till slutresultatet 9-11, 5064-5090.
Individuellt bäst blev Patrik Emanuelsson med 695.
B-laget hade spelledigt den gångna helgen.

Nu återstår endast en serieomgång och förutsättningarna börjar klarna, för A-lagets del innebär en vunnen match i den kommande bortasvängen kommande lördag mot Karlskrona BK eller BK Cahoot med säkerhet förnyat kontrakt i div. 1. Finns dock andra tänkbara scenarion också, den som följer macherna och resultatrapporteringen på lördag får se.
F-1 och F2 -lagen har båda matcher på bortabanor i Varberg och Kungsbacka under lördagen, F1:s matcher saknar betydelse för utgången tabelllgruppen men eventuellt kan poäng vara av betydelse för seedning i det kommande  positiva kvalspelet till div. 2, mer om detta senare när vi vet var, när och hur under förutsättning att A-laget behåller sin plats i div. 1.
F2-laget har dock ett återtagande av 3:e platsen i gruppen i potten att spela om.
B-laget avslutar också med bortaresa, har sina matcher i Jönköping och Eksjö på under söndagen innan det är dags för "sommarlov".
Lycka till och spela väl och samla poäng att ta med hem allesamman!
Tiden börjar även rinna ut gällande att ta en inteckning i "Nisse pris" gällande högsta individuella resultat under spelåret vilket Daniel Fransson lade beslag på redan vid första spelomgången under hösten 2018 med 935.

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2020