logga 6 1

KlubbMästare 2019

Klubbmästare 2019

Länk Resultatlista.
I lördags korades årets Klubbmästare, Tommy och Karins glädje är väl inte att ta fel på! Stort Grattis, njut av året som kommer!
Rekordstort startfält detta år, 44 anmälda förväntansfulla spelare var laddade inför lördagens uppgift. Kanske var anspänningen något för stor alternativt var banorna något svårflirtade för dagen för resultatnivån blev något blygsammare än vad många kanske väntat?
Endast tre spelare lyckades prestera över pari (200/serie =1200).
Karl Fransson lade dock ribban högt i första kvalstartens första serie med att slå sitt livs första "perfekta serie", Stort Grattis till 300-serien vilken lade en stabil grund för den senare vinsten i Hcp-tävlingen.
Tråkigt vid kvalspelet var dock att Pasi tvingades bryta p.g.a. att han fick problem med smäror i sin rygg.
Historien upprepade sig, har under många år tidigare varit svårt för segraren i grundspelet att ta det hela vägen till att slutligen stå som Klubbmästare, så och detta år!
Ofta har någon i bottenskiktet smugit med bland de 8 som gått vidare till finalispel för att sedan visa sig ha bäst nerver, stabilast spel och kanske den där lilla turen som ofta skall till för att slutligen stå som segrare.
En kanske tippad aspirant till Klubbmästartiteln när man såg finalfältet gick ut hårt i första Karusell-serien, Jonatan noterades för 255, skulle sedan visa sig vara finalspelets högsta slagning, kanske brände han för mycket krut där?
I den andra Karusellen var det omvänt förhållande, bottennotering med tre man som kanske ville lite för mycket och därför inte lyckades prestera på normal förväntad nivå landade på 161, 162 och163.
Även om resultatnivån var moderat saknades det inte spänning och dramatik, bl.a. när Jonatan drog längsta strået och slog ut Daniel Olin via Strike-Out efter 189-189 i andra Karusell-steget, de flesta serierna avgjordes inte förrän i slutrutorna till publikens förtjusning.
Karin glänste verkligen i finalserien med mycket bra spel och finalens högsta resultat 211, Tommy vann med 198 mot Pelles 183.
Stort Grattis till våra nya Klubbmästare som nu kan njuta ett helt år innan de blir jagat villebråd!
Tävlingskommittén väl värda en eloge, de hade verkligen lyckats med ett mycket bra arrangemang som flöt på planenligt under hela 12 timmar, efter avslutat spel avslutades dagen nämligen med buffé och samkväm i bowlighallens restaurang på kvällen där en ganska stor skara var närvarande.

 

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022