logga 6 1

Viktig och behövd revansch

A-laget inledde den gångna helgens spel med att utkräva revansch på gästande BS Bockarna. Efter en trevande inledningsserie av Teamet där gästerna tog ledningen med 2-3 var det proppen ur när Teamet följde upp med bättre spel och tog kommandot i matchen med 4-1 i andra serien. Fortsatt bra spel i tredje serien vinst 4-1, vilket egentligen borde varit 5-0 och avgjord match, men ett singelblås av undertecknad i sista rutan gav ledning 10-5 och en dörr lämnad på glänt. Gästerna gav inte upp utan kämpade tappert för sista halmstrået att rädda oavgjort, Teamet som kanske kände av stundens allvar var pressade i sista serien då några banpar inte presterade likt föregående serier innan ett banpar kunde rycka ifrån lite och kanske stressa motståndarna något vilket kanske bidrog till att de lämnade någon tomruta på slutet?
Riktigt bra spel på några händer i sista serien bl.a. Pasi / Sören F. 462 vilka ändå fick se sig slagna med 41pinnar, med två banparsvinster och totalen kunde Teamet till slut vinna serien med 3-2 till slutreultatet 13-7, 6615-6242.
Jonatan i topp med 915 närmast följd av Sören F. 894.
Tömda slutrutor har tyvärr inte varit alldeles ovanligt förekommande för Teamet det gångna året, något att tänka på eller kanske inte, mer koncentration men inte krampande, lätt att säga och att skriva men tänkvärt! Positivt är dock resultattrenden vilken är klart stigande se diagram under fliken seriespel.
Teamets F-lag gjorde hemresan tung för under söndagen gästande BK Trippel F, Teamet F1-lag dominerade sin match från början till slut och det rådde aldrig något tvivel om slutresultatet, segersiffrorna skrevs till 18-2, 5685-4622.
Mats Wellermark toppade individuellt med 816
Med denna seger säkrade F1-laget sin positiva kvalplats mot div. 2 -spel till nästkommande säsong.
Nu är det först och främst A-laget som måste göra sitt jobb med att minst säkra minst friplatsen i sin grupp för att F1 skall få chansen att kvala uppåt.
F2-laget tog därefter banorna i besittning, skakig inledande serie slutade med vinst för gästerna med 1-4, detta blev dock en väckarklocka, Teamets spelare tuggade sedan ned motståndarna bokstavligen bit för bit vilka även kanske började tappa orken framåt eftermiddagen, 4-1, 5-0 och slutligen ytterligare en avslutande 5-0 resulterade i 15-5, 5556-4839 och spelårets näst högsta slagning.
Hans Persson individuellt bäst med 755 närmast följd av Erik Ingvarsson 744.
B-laget hade söndagsutflykt till Rosenlundshallen i Jönköping, där Jönköpings BS/Boys väntade. Hemmalaget visade sig för dagen vara övermäktigt, då de dirigerade matchen från början till slut, 15-5, 5060-4683 blev förlustsiffrorna.
Tommy Ingvarsson hade Teamets högsta individuella slagning 641.
Nu återstår en seriespelshelg innan sista speluppehållet detta spelår, i sista speluppehåll kommer 2019-års klubbmästare att koras den 16/3, årets KM går till historien med rekorddeltagande, i skrivande stund 45 klubbmedlemmar anmälda till spel.
Vi ser fram emot en trevlig heldag i hallen vilken börjar med första startgruppen redan kl. 10:00 och sedan andra startgruppen kl. 12:30
För de som är intresserade kommer dagen att rundas av i BowlingMagasinets restaurang med buffé och lite trevligt eftersnack!

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2019