logga 6 1

Avslut med flaggan i topp

Segervrål efter serieseger i div.2 Östra Götaland 2018-04-14Serieseger 2018

Samtliga Teamets lag avslutade vårsäsongen på bästa möjliga sätt med segrar.
A-laget avslutade spelåret med två bortamatcher och hade siktet inställt på minst 2 poäng när lördagens resa påbörjades. Första stopp var Tranås och möte med BK Accis vilka likt Teamet behövde en seger för att ha chans till direktuppflyttning till div. 1.
Att det var ett laddat motståndarlag gick inte att ta miste på, decibelltalet i hallen var skyhögt under den inledande serien som hemmalaget vann med 3-2, vi förlorade totalen med ynka två poäng. Andra serien blev en lika jämn tillställning, återigen 3-2 och denna gången förlorade vi totalen med fyra poäng. Dessa båda serieförluster var väl lite psykiskt tunga för oss samtidigt som det gav hemmalaget ytterligare självförtroende, detta blev väl en högst bidragande orsak till att de vann de båda avslutande serierna med klarare siffror, 5-0, 5-0 till slutresultatet 16-4, 6550-6197 vi fick trösta oss med att vara det bortalag som presterat högst slagning i hallen detta spelår.
Bäst individuellt var Sören F. med 854 närmast följd av Mats W. med 840.
Under resan till Nässjö som var sista anhalten på dagens resa kunde kostateras att Sunnerbo BK vunnit sin hemmamatch detta betydde att det var seger mot BK Pondus som gällde för direkuppflyttning till div. 1 för Teamet.
BK Pondus hade egentligen inget mer än äran att spela för och det gjorde de verkligen då de inte gav bort en endaste banpoäng utan strid. Första serien slutade 2-2 därefter vann Teamet andra serien med 1-4 och man kanske kunde tro att det nu skulle bli en lätt fortsättning, men inte, hemmalaget kom tillbaka och vann tredje serien med 3-2 till ställningen 6-8. Mats W. och Anders S. inledde sista serien starkt och skaffade sig en ledning som kändes betryggande inledningsvis men hemmaspelarna minskade detta försprång allt eftersom serien gick, +26 i Teamets favör, Sören C. och Christer W. hamnade i motsvarande underläge till att börja med men kämpa sig tillbaka, tyvärr nådde man inte ända fram -7 slutade serien, Lalle och Daniel hade en jämn kamp i sin serie som inte avgjordes förrän sista rutan var spelad +7 till Teamet, Andreas J. och Sören F. förde också en jämn kamp som till slut vägde över till hemmalaget -18, vilket gav 2-3 och det för Teamet positiva slutresultatet 8-11, 6154-6244. Snacka om att våra två supportrar på plats och Jonas W. som coatchade laget för dagen tillsammans med övriga supportrar till Teamet som följde matchen via scoringonline bjöds på en riktig rysare in i det sista!
Individuellt i topp Daniel F. 829, Mats W. 821 och Sören F. 803
Slutet gott och nu tredje gången gillt med div. 1 -spel i modern tid, förhoppningsvis denna gång för att etablera oss där.
F-laget gjorde också en snygg avslutning på säsongen när man hemmabesegrade gästande Varta BK F2, efter att ha förlorat första serien med 2-3 kvitterade Teamet med 3-2 i andra serien som följdes upp med 3-2 i tredje, sedan var det proppen ur och 5-0 i fjärde serien till slutresultatet 13-7, 5566-5291.
Bengt C. 754, Emma S. 746 och Simon N. 720 toppade individuellt.
B-laget spelade sin sista match i Alvesta mot IF Raketen F, en match som Teamet ledde från början till slut efter serierna 1-4, 3-1, 1-4 och 3-2 vilket gav 8-12, 4835-4917.
Bäst individuellt bäst var Stefan Lord med 693

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022