Skip to main content

logga 6 1

Näst sista serieomgången avklarad

Reservera torsdagen den 12/4 för Klubbmöte i Bowlinghallen, samling i Kajutan kl. 18:30. Prio på dagordningen engagemang nästa spelår.
F-laget
inledde lördagen den gågna helgen med att besegra till resta BK Sture på hemmabanorna, Teamet tog direkt grepp om matchen och gav aldrig motståndarna någon chans att skapa någon spänning i matchen. Slutresultat 15-5, 5564-4979.
Med denna matchvinst säkrade F-laget 3:e plats i sin grupp innebärande att nästa helgs spel i sista serieomgång inte påverker placeringen i endera riktningen och att spelåret därefter är till ända.
Individuellt toppade banparet Bengt Carlsson och Christer Wendel med 831 respektive 795 och full pott gällande banpoäng.
Vi får passa på att Gratulera Bengt till ett höjt PB (personbästa) gällande fyra serier i matchspel, i alla fall gällande sedan BITS infördes 2006!
A-laget fick vänta på sin tur att spela mot gästande Team Växjö F till Forsheda BK F hade besegrat dem och banorna därefter oljats om. Hälften av Teamets spelare hade en tung start vilket skapade möjlghet för gästerna att vinna första serien med 2-3, samma scenario fortsatte i de följande tre serierna att en spelare i varje av Teamets banpar hade svårt att få till spelet enda och viktigaste skillnaden var att Teamet vann alla tre resterande serier med 4-1. Serierna var dock stundtals jämnare än vad slutresultatet 14-6, 6069-5820 visar, slutet dock lyckligt och ett steg närmare slutmålet. Nu väntar nästa helgs sista spelomgång med dubbla bortamatcher i Tranås och Nässjö, resultatmässigt har spel på bortabanor det gångna året fungerat väl så bra som spel på hemmabanor vilket känns positivt inför den avslutande uppgiften, två poäng med hem i bagaget innebär sommarlov och en spännande och utmanande höst att se fram emot!
Individuellt bäst var Jan Ingvarsson med 884 tätt följd av Sören Fransson 877 som för övrigt i banpar med Andreas Johansson var bästa poängplockare och fixade full pott.
B-laget hade under söndagen hemmamatch mot Tingsryd KK B, Teamet inledde bra med 4-1 i första serien men gästerna aklimatiserade sig snabbt och kontrade med 1-4. Serie tre vilken var mycket jämn vägde till slut över till gästernas fördel och seger med 2-3, sista serien förlorades med lite klarare siffror 1-4, när kloten rullat klart skrevs slutresultatet till 8-12, 4663-4768. Med denna seger passerade Tingsryd KK B Teamet B i tabellen och och Teamet B kommer sluta på en 7:e plats i sin grupp oberoende av sista omgångens resultat.
I topp individuellt var Basse Calan med 664

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .