Skip to main content

logga 6 1

TEAMET BRILJERAR

Ja då var det dags att summera ännu en mycket lyckad lördags bowling, fick rekommendationer på hemresan att planka föregående helgs rubrik men lite förnyelse skadar väl inte.
Förnyelse är väl en sanning med modifikation, hann läsa Värnamo.nu innan jag satte mig vid tangentbordet och valde att planka deras kommentar som jag tycker passar väl för dagen!
A-laget startade lördagens segertåg med bussresa i arla morgonstund, innan vi nådde Kalmar som var målet för dagen hann vi med att lyssna på och ring så spelar vi på radion en stund och enligt devisen att klarar vi frågorna så vinner vi var matchvinsterna så gott som klara innan vi gick på banorna. Med detta inte sagt att sagt att vi är övermodiga kan bara konstatera att laget har gott självförtroende spelar bra bowling och har ett härligt GO för tillfället.
Först ut att möta var BK 62 som besegrades med 7-13, 6000-6129 matchen var till största delen jämnare än vad siffrorna kanske säger, många banparsmatcher avgjordes med ett fåtal käglors övervikt till Teamet som kanske visade lite mer vilja och skärpa i slutrutorna vilket fällde avgörande. Seriesiffrorna blev 2-3, 2-3, 1-4, 2-3
Individuellt bäst var bröderna Fransson, Daniel 837 och Sören 808
Så snart sedvanliga tack och hurrarop utväxlats mellan lagen efter avslutat spel stod nästa motståndarlag Kalmar AIK BK klara att äntra banorna.
"Ingen rast ingen vila bara gno och ila"!
Flertalet av Teamets spelare hade gjort viktiga erfarenheter i den första matchen som de tagit tillvara på med påföljden att motståndarna blev tämligen utspelade, 1-4 och 1617 i första serien för att sedan följas upp med 0-5 och 1676 sedan gick det av bara farten med 1-4, 1-4 i de avslutande serierna trots att lite gamnacke och hungerskänslor sågs och uttrycktes.
3-17 och 5861-6399 fyra poäng och bra diff med hem i bagaget bådar gott inför seriens avslutning vars utgång Teamet nu har helt i egna händer.
Individuellt blev det lite högre slagningar i denna matchen, Sören Fransson i topp med 892 sedan följde Mats Wellermark 873, Andreas Johansson och Daniel Fransson båda 850
F-laget hade sin egen buss och åkte mot samma väderstreck, stannade dock lite tidigare närmare bestämt i Emmaboda där Teamets spelare möttes av banor som erbjöd mycket bra eller kanske till och med för bra fäste för kloten. Detta var dock inget som stoppade för Teamet hanterade underlaget betydligt bättre än hemmaspelarna.
Segern blev förkrossande 2-18 efter serierna 1-4, 0-5, 1-4 och 0-5 4854-5380
Individuellt bäst var Patrik Emauelsson 730 och Bengt Carlsson 718
Tack och adjö, sedan snabbt vidare mot Nybro då tidsschemat för dagen var ganska snålt tilltaget, där väntade väntade Nybro IF:s F-lag och banor med bedydligt längre oljning.
Det var en laddad hall där deras A-lag hade Div 1 -vittring för dagen vilket säkerligen hade smittat av sig, detta infriades för övrigt senare under eftermiddagen när Forshedas F-lag blev överkörda och Nybros gruppseger säkrades.
Grattis Nybro till spel i högre division, kanske möts våra vägar i höst igen?
F-laget gjorde spelårets högsta kägelslagning 5863 samt mycket bra individuella prestationer, bl. a. Andreas Larsson 509 i sista två serierna, samt att fyra man var över pari (200) i sista serien. Detta räckte ändå inte till mot ett starkt hemmalag som samlade ihop 6079 och 13-7.
3-2, 4-1, 4-1 när matchen efter tre serier var avgjord vid ställningen 11-4 tilläts Teamet genom mycket bra spel vinna sista serien med 2-3 och 1584
I topp individuellt Andreas Larsson med fina 875 där efter Jörgen Norman 791 tätt följd av P-O Johansson 790
B-laget fick som väntat möta en del bra spelare när Team Clan B gästade Värnamo på söndagseftermiddagen, överaskningen var väl att de kom med endast sju licensierade spelare vilket jämnade ut oddsen lite. Matchens resultat blev kanske lite svårt att följa för en del publik på plats och speciellt för de som följde matchen via scoring online då åttonde man inte benämndes sparring. Första serien inledde Teamet bra med Jonas Nilsson som visade vägen med sina 220, seger 4-1. Därefter tog gästerna kommandot, de vann andra och tredje serien med 2-3 respektive 1-4 Teamet gav dock inte upp utan kämpade tappert vidare i sista serien vilken man vann med 3-2 och lön för mödan fick man då detta resulterade i oavgjort 10-10, 5089-5074.
Individuellt bäst för dagen var Stefan Lord 721 närmast följd av Jonas Nilsson 707

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .