logga 6 1

Vilken Lördag!

Tuff helg för Teamet med sex bortamatcher.
Teamets A-lag och F-lag tog full pott under lördagen, och viktiga poäng.
A-laget började dagen med en härlig revanch mot Jönköpings BS/Boys i Rosenlundshallen, Sören Fransson och Mats Wellermark visade vägen, båda med 788 och 3 banpoäng vardera tillsammans med sina banparskamrater. Efter en svajig inledning med 1-4, 4-1 gnetade sig Teamet vidare till segersiffrorna 9-11 via 2-3, 2-3, 5835-5889.
Efter kort resa till City-hallen intogs lunch innan det var dags att möta IK Cyrus.
En bra grund lades i första serien som slutade 1-4 därefter 2-3, Cyrus gav dock inte upp utan kontrade med 3-2 i tredje. Teamet visade dock god kämparglöd och att man verkligen ville ha en andra vinst för dagen med hem, när sista klotet rullat visade monitorerna 1-4 och 7-13, 6213-6448 återigen en bra slagning.
Många bra individuella prestationer där Sören Fransson toppade med 925 sedan följde Mats Wellermark  med 867, Jan Ingvarson 858, Andreas Johansson 856 tillbaka i god form som för överigt var på väg mot en perfekt serie men i nionde rutan lämnades tyvärr ett förargligt hål.

F-laget  som för dagen hade längre resväg spelade sin första match mot Team Blue BK i Kalmar, efter att ha hamnat i underläge 3-2 efter första serien lossnade spelet och fortsättningen gick Teamets väg med siffrorna 2-3, 0-5, 1-4, 6-14, 5198-5386.
Individuellt bäst var Mikael Nilsson med 774.
Vidare färd sedan över bron och milen upp till Borgholm för att där möta IFK som fick inkassera sin första förlust detta spelår. Hemmalaget inledde med att vinna första serien med 4-1 därefter bestämde sig Teamets killar för att ha en angenäm hemresa, stämningen blir som bekant bättre med vinster i bagaget. Andra serien vanns med 3-2 sedan var det proppen ur, kanske något chockade hemmaspelare fick se sig utspelade i tredje och fjärde serien som Teamet vann med 1-4 och avslutningsvis 0-5, 7-13, 5196-5414.Individuellt toppade Anders Svensson med 773 följd av Andreas Larsson 763.

B-laget fick tyvärr se sig besegrade i båda matcherna under söndagen i Jönköpings City-hall.
I första matchen där man kaske hade förhoppning om att vara med och strida om vinsten blev det uppförsbacke direkt när GOIF Fram B:s damer tog ledningen med 4-1 anförda av Taylor Thorén som öppnade med 259. Taylor fortsatte sedan med bra slagningar även i andra och tredje serien vilket väl sporrade övriga lagkamrater, 4-1, 4-1 och matchen var avgjord,
först då tilläts Teamet snygga till siffrorna med 1-4 i sista serien.
Slutresultat 13-7, 5251-4996. Individellt bäst Basse Calan 693.
Sedan ställde IK Cyrus B-lag upp på banorna och de hade säkerligen inte glömt lördagen utan var extra taggade när de åter fick se Teamet:s färger på banorna och ville ha revanch vilket de tyvärr fick. Anförda av Per och Tony som var med och fick däng dagen innan lämnades denna dag ingen pardon, 4-1, 5-0, 5-0 3-2, 17-3, 5654-5140 var den beska medicinen Teamet fick svälja.
Glädjeämnet för dagen var att Maria fått en kvinnlig banparskompis, det var ett tag sedan vi hade två spelande damer i klubben senast, får passa på att hälsa Anna välkommen tillbaka i seriespelssammanhang igen.
Inga debutnerver att tala om, i första matchen plockade de 2 banpoäng, när de sedan blivit varma i kläderna såg de till att bli individuellt bäst i andra matchen, Anna med 706 och Maria 669.
Stort Grattis, det hoppas vi få se mer av.
Och för B-laget som helhet väntar ny match kommande helg, bara att bryta ihop och komma igen, motståndare är serieledande Sunnerbo BK B i Ljungby. Men med F-lagets vinst mot tidigare obesegrade serieledarna i sin serie ser man att plötsligt händer det och att alla motståndare både kan och förr eller senare förlorar.
Vet inte om Forheda BK F läste min kommentar i lördags här på hemsidan om att vi hade lagt ribban, för de tog inga risker utan skickade ett ovanligt starkt F-lag på söndagsturne och vann dubbelt :)

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022