logga 6 1

Forsheda BK bäst i avsluten

Så var spelårets andra derby spelat och Forsheda BK stod åter igen som vinnare med 13-7, 6496 - 6044 denna gången. Kan konstateras att de är bättre när det gäller, trots att Teamets spelare stundtals presterade bra spel visade Forsheda bättre fokus och tog fram strikeföljder i avslutningarna när de bäst behövde. Som vid flera tillfällen tidigare lämnade Teamet alldeles för många tomrutor, vilket bättre lag genast drar fördel av. Inledningsserien var bra som i många matcher tidigare 1692-1674 för övrigt dagens högsta seriereslagningar, men tyvärr ledning 3-2 för Forsheda. Sören Fransson bidrog i stor grad till detta med sin öppningsserie på 278 även Andreas Johansson med sina 259. Därefter följde vi tyvärr känt mönster från tidigare matcher med att göra en riktigt dålig andrarunda 4-1 och Forsheda hade utökat sin ledning till 7-3 vilket bäddade för en komfortabel resa för dem då Teamet hade uppenbara problem att skapa något vinnande spel. De avslutande serierna förlorades med 3-2, 3-2 beröm trots allt till ett Team som inte gav upp utan kämpade hela vägen.

Många av oss kom inte upp i nivå vi bör kunna prestera, klot / kloten och oljeprofil är nog inte hela problemet för tillfället, en stor del sitter säkerligen "mellan öronen". Får se vad som kan göras åt detta, Sören Fransson 863 och Andreas Johansson 818 var alldeles för ensamna i topp, tredje bäst 752 borde rimligtvis varit "grindstängare".

Friplatsen i gruppen känns nu mer avlägsen med fem pinnar upp, Forsheda bör kunna bevaka minst denna om de sköter sina kort rätt. Återstår för oss att prestera bättre i vårens återstående matcher för att på pappret få så gynnsamt kvalmotstånd som möjligt. Men låt oss inte gå händelserna i förväg, sju matcher återstår och mycket kan hända, underverkens tid kanske inte är förbi ?

Kommande helg 7/2 kl. 14:40 spelar endast F -laget, derby hemma mot Skillingaryd sedan väntar speluppehåll till den 28/2. Däremellan skall vi kora årets klubbmästare den 21/2 förhoppningsvis rekorddeltagande med 33 på startlinjen.

/ SC

Copyright © Team Värnamo Bowling Club 2022