Skip to main content

logga 6 1

Tyvärr nya motgångar för Teamet

A laget 20240323

A-laget ovan inledde första serien i matchen mot gästande BK Thule under gångna lördagseftermiddagen på bästa möjliga sätt, fin slagning 1650 resulterade i serievinst med 4-1. Tyvärr fortsatte man inte på den inslagna vägen i andra serien, många av Teamets spelare tappade momentum vilket resulterade i 116 mindre fällda käglor vilket gästerna som börjat hantera banorna utnyttjade och vann andra serien med 2-3, i tredje serien sjönk Teamet tyvärr ändå djupare resultatmässigt samtidgt som gästerna ökade ytterligare lite vilket ledde fram till att de gjorde rent hus 0-5 och skaffade sig därmed ett bra slagläge 6-9 inför avgörande serie. Teamet kämpade tappert i sista serien men uppförbacken var för brant, 2-3 till gästerna som därmed kunde lämna hallen med vinst 8-12, 6187-6390 i bagaget.
Individuellt var Andreas Johansson 875 tyvärr alldeles för allena, närmast efter följde Daniel Fransson med 813.
F-laget spelade av sin match redan under lördagsförmiddagen mot gästande BK Oskarshamn, första serien blev en jämn tillställning som slutade 2-2 efter en helt jämn totalslagning som  senare skulle visa sig bidra till matchens slutresultat. Andra serien följde samma mönster men där drog gästerna längsta strået och tog även totalen med liten marginal, således 2-3 i deras favör. Tredje serien också jämn men återigen var gästerna starkast och med kanske något fler täckta rutor i avgörande skede kamamde de hem vinst med 1-4. ställningen 5-9 inför avgörande serie krävde därför full pott för Teamet vilket skulle visa sig bli en övermäktig uppgift, Teamets första serievinst med 4-1, matchens högsta serieresultat 1539 och även matchens högsta totalslagning räckte inte till något i och med den oavgjorda första serien, "surt sa räven", gästerna lämnade nöjda hallen med vinst 9-10, 5782-5711 och två poäng i bagaget.
Individuellt var det dubbelt Ingvarsson i topp, den yngre Erik med 809 slog pappa Jan som följde närmast efter med 784, glädjande nog fanns ytterligare fyra av Teamets spelare över 700 -strecket.
Återigen fick båda lagen erfara oavgjort/förluster i jämna serier vilket än en gång visar hur viktigt det är att ta så många "säkra käglor" som möjligt vid hål-uppställingar och att verkligen ha fullt fokus vid spärrspelet för att mestadels fälla enkelkäglor då varje fälld kägla kan ha stor betydelse.
Nu stundar Påsk-uppehåll kommande helg innan det är dags för de båda avslutande serieomgångarna den 6/4 och 13/4, se till att hjälpa UK genom att vara tillgängliga för spel då det inte finns möjlighet till dubbleringar och det är önskvärt att ha reserv med i alla fall på bortaresorna. Även om det tyvärr inte gäller något för något av lagen gäller spelåtagandet man gjort hela spelåret!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .