Skip to main content

logga 6 1

Söndagsvinst för Teamet

A-laget hade efter speluppehåll Skåne-turné på sitt spelschema den gångna lördagen, första stopp på resan blev Olympiahallen i Helsingborg där match mot IS Göta F1 väntade. Som kanske förväntat skulle motståndet bli tufft vilket också besannades, kort oljeprofil vilket många av Teamets spelare inte var fullt bekväma med. Siffrorna blev förkrossande, 4-1, 4-1, 5-0, 4-1 talar sitt tydliga språk. Således förlust med 17-3, 6746-5889.
Två av Teamets spelare Per-Erik Ahlström 832 och Daniel Olin 791 var de som aklimatiserade sig bäst i Teamet på rådande banunderlag efter lite olika lång startsträcka.
Eftermiddagens avslutande match blev mot BK Frigg i Perstorp, i en mycket jämn inledande serie gick serievinsten till hemmalaget med 3-2, i andra serien tog hemmalaget två klara banparsvinster samt ytterligare två med liten marginal, sista banparet vanns av Teamet med endast en kägalas marginal. Doun som lyckades med detta var L-G Wetterholm och Andreas Larsson som i första serien även där vunnit sitt banpar med endast en kägla, snacka om att ha marginalen på sin sida! Således 4-1 till hemmalaget, i tredje serien vände Teamet på siffrorna och vann denna med 1-4 till ställningen 8-7 inför avgörande serie, för undertecknad och kanske flera som följde matchen via scoring online hade hoppets låga flammat upp och tilltron till seger i avslutande serie fanns, tyvärr släckte hemmalaget denna låga när de visade sig ha mest vinnarskalle i avgörande stund och vann sista serien med 4-1 till slutresultatet 12-8, 5934-5858.
Individuellt toppade Daniel Fransson i denna match med 812 närmast följd av Per-Erik Ahlström med 795.
F-laget fick sätta punkt för helgens spel under söndagsförmiddagen med en vinst 16-4, 5490-5153 över gästande BK Sture.
Två av Teamets spelare kunde lämna hallen med högburet huvud, Bengt Carlsson med högsta individuella slagning 771 och Alf Wennberg tätt efter med 769. I övrigt var det glest med serieresultat som imponerade och spelet i allmänhet hade väl mer att önska.
Cristopher som ansvarade för hallen denna söndagsförmiddag hade denna morgon varit tidigt i hallen och oljat banorna då det varit en del diskussioner gällande att banor oljats kväll/natt innan matchdag och dess inverkan på spelet.
Många av oss upplevde trots detta dålig bollreaktion på banorna även att banorna nu var nyoljade, kanske var det att "kasta pärlor åt svinen"?
En 40 fots breddprofil borde rimligtvis upplevas mer förlåtande, eller är sanningen så bitter att en del av oss är/blivit sämre bowlare?
Gällande undertecknad som denna dag glad i hågen hoppade in för spel med gamla gänget efter inringning då sjukdom drabbat ordinarie spelare hade hög motivationsgrad inför matchstart, kan bara sägas att frustrationen/besvikelsen var mycket stor när man lämnade hallen, kanske är dags att inse att "bäst föredatum" kanske har passerat men man har svårt för att förlika sig med detta när man i andra hallar fortfarande lyckas prestera OK resultat till och från men att man nu känner sig mer och mer osäker inför spel i hemmahallen!
Hoppas jag i min frustration inte uppträdde allt för otrevligt, får i så fall här be om ursäkt.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .