Skip to main content

logga 6 1

Teamet på glid

Inbjudan KM 2024Nu är det snart dags för 2024 -års kamp om Glaskäglorna.
Klicka på bilden för att komma till länkat dokument med utförligare beskrivning.
För de som inte redan anmält intresse finns anmälningslista på Teamets anslagstavla.
I skrivande stund 17 anmälda, detta vill väl ingen missa, om någon mot förmodan inte har tillfälle kryssa även detta på anmälningslistan för att underlätta för festkommittén, sista anmälningsdag är den 13/2.
Efter att klubbmästare korats under eftermiddagen avslutas dagen traditionsenligt över en bit mat på kvällen med möjlighet till samvaro och analyserande av eftermiddagens bowlande, snillen spekulerar!
Det är valfritt att deltaga endast vid KM -bowlingen alternativt endast efterföljande bankett, förhoppningsvis väljer flertalet både och.

Så till en resumé av gångna helgens seriespel på bortabanor för Teamets båda lag.
Som rubriken anger fick Teamet känna på att vintern ännu inte är till ända, halkiga vägbanor rådde i arla morgonstund för både de som reste öster och söder ut, turligt nog hade UK varit förutseende och planerat tidig avresa så tiden fanns att anpassa hastigheten efter underlaget.
F-laget var de som räddade Teamets ära under lördagen genom att vinna en av sina matcher.
De inledde sin dag med att möta Oskarshamns BK, hemmalaget visade sig vara de bättre för dagen men Teamet spelade sig sakta men säkert in i matchen och kunde avsluta med en vinst i sista serien, serieresultaten skrevs till 4-1, 4-1, 3-2, 2-3 vilket gav 13-7 med kägelpoängen 5869-5459.
Michael Johansson toppade individuellt med 730.
Sedan vidare resa till Kalmar och intagande av lunch i bowlinghallen där innan det var dags för drabbning mot BK Cahoot F.
Efter att hemmalaget vunnit första serien med 3-2 tog Teamet över takpinnen och dirigerade sedan matchen till vinst via serieresultaten 1-4, 1-4, 0-5, således skrevs segersiffrorna till 5-15, 4829-5372.
Patrik Emanuelsson noterades för Teamets högsta individuella resultat 729.
A-laget som reste söderut med första stopp i Kristianstad för möte med BK Allön anlände tidigt till hallen där de välkomnades av en morgonpigg hallföreståndare som oljade dagens banor samt försåg oss med morgonkaffe och nybredda mackor. Under tiden dessa intogs framkom det vid samtal med honom att motståndarlaget inte glömt att Teamet snuvade dem på poäng vid vårt besök hos dem förra året, detta som en bidragande orsak samt genuint intresse och en intension att kanske avansera till allsvenskt spel har föranlett målmedveten träning i högre dos sedan senaste mötet delvis sponsrad av hallen som som gett möjlighet till en extra fri klubbträning varje vecka utöver deras ordinarie betalda.
Kanske något att ta efter för andra hallar då lagen är goda ambassadörer för bowlingen?
Teamet som för dagen hade två av sina ordinarie spelare i laget frånvarande hade tvingats kalla in två för detta spelår vilande förmågor, om detta sänkte Teamet denna match eller inte får vi nog aldrig svar på. Motståndarlaget var taggade inför dagens uppgift och anfördes av en mycket välspelande ung kvinna i sitt lag som presterade dagens högsta individuella slagning 901, vi var således många killar som fick "tjejstryk" denna lördagsförmiddag. Det var ingen tvekan om vilket lag som skulle vinna då hemmalaget endast tillät några tröstpoäng i serierna till oss, 4-1, 4-1, 5-0 och till slut 3-2 i sista serien när matchen redan var avgjord således 16-4, 6419-5845.
Det var jämnt mellan Daniel Fransson och Lars-Göran Wetterholm i kampen om högsta individuella slagning, Daniel toppade med en kägla då deras resultat skrev till 779 och 778 närmast följde Barsamo Calan med 752.
Resan gick sedan vidare till Karlskrona med första stopp på Stumholmen och där marinmuseéts restaurang Skeppsgossen, vilket skulle visa sig bliva eftermiddagens stora behållning, god mat som vanligt på detta ställe!
Efter intagen lunch färd ut till Saltö och dess bowlinghall för möte med Karlskrona BK, det skulle visa sig vara ett hemmalag väl förtrogna med sitt banunderlag vilket vi inte lyckades bemästra lika bra. Återigen ett lag anförda av en mycket duktig dam, ändå vassare än under förmiddagen då hon rullade in goda 949 vilket ingen av oss herrar nådde upp till, fanns en i hemmalaget som skuggade med 939.
Återigen "tjejstryk" denna lördag :)
Denna eftermiddag vågar jag nog påstå att Teamet inte lyckats undgå denna gruvliga revansch som hemmalaget tog, (Teamet besegrat ju dem hemma i Värnamo) även om vi mönstrat ett ordinarie lag, det blev en överhalning utan motstycke endast en tröstpoäng i vardera av matchens inledande serier. Således skrevs serieresultaten till 4-1, 4-1, 5-0, 5-0 och det förkrossande slutresultatet 18-2, 6873-6022.
Individuellt toppade Andreas Johansson med 833 i Teamet.
Vill någon se hur man skall hantera banorna i Karlskrona kan ni göra detta via här länkat inspelat filmat material från matchen, kika då främst på hemmaspelarna :)
Då undertecknad var en av de inkallade får jag passa på att Tacka för fötroendet att delta i veckans träningstillfällen och matcher, tyvärr var min prestation inte på topp för dagen och jag inte delaktig i mer än två banpoäng men fick uppleva en trevlig dag på banorna med gamla gänget och det gamla vanliga tugget men med glimten i ögat som brukligt i Teamet, inte utan att man saknat det. Det var en dag med trevliga motståndare på banorna i båda matcherna och i Karlskrona mötte även Tommy Nord  upp och supportade oss, han mötte ju sin nuvarande kärlek i denna stad där han är numera är delvis bosatt med förhoppning om permanent boende så snart han funnit jobb där.
Nu väntar speluppehåll till lördagen den 17/2 för A-lag då det är hemmamatch.
F-laget står över nästkommande omgång och spelar inte förrän söndagen den 25/2 då återigen på bortabanor i Kalmar.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .