Skip to main content

logga 6 1

Premiärnerver ?

Kommande helgs matcher,
A -laget lördag 18/9 kl. 14:00 möter hemma Varta BK
F1 -laget lördag 18/9 kl. 10:00 möter hemma BK Cahoot F
F2 - laget spelar på bortabanor lördag 18/9 i Kungsbacka och Mölndal.

Så en resumé' av den efterlängtade premiärhelgen, kanske hade allt för mycket förväntan och spänningar byggts upp samtidigt som inte alla ännu är helt bekväma med vårt för säsongen nya banunderlag?
A -lagets inledande serie präglades nog en del av ovanstående för Teamets del samtidigt som gästande BK Ohm kom med öppet sinne och rullade klot bra, 1444-1622 är inget resultat man kan vara nöjd med på denna serienivå, resultatet 0-5 skapade en brant uppförsbacke. Teamet lade dock den inledande serien bakom sig och kanske också negativa tankar, reducering av gästernas ledning något lite via 1581-1499 och 3-2 i andra serien, detta gjöt mod i Teamet som i tredje serien tuggade på, 1579-1520 gav 4-1 vilket resulterade i 7-8 och att man hade fått kontakt med gästerna inför sista avgörande serien. Daniel Olin visade vägen med matchens längsta strike-följd då han inledde med tio raka innan sviten bröts, Teamet inspirerade av hans framfart kämpade sig samtidigt närmare och närmare men snubblade på mållinjen kan man säga när gästerna vann ett banpar med ynka 2 käglor, 1676-1553 och 3-2 gav i alla fall delad matchpoäng till slut, 10-10, 6280-6194. Känslan var väl att vi blivit snuvade på segern efter sista serien men det är som bekant inte en ruta som fäller hela avgörandet, boven i dramat denna gång är första serien, men en poäng är trots allt bättre än ingen!
Flera av Teamets spelare presterade inte på nivå vi är vana att se, man kunde ana spänningar här och var, det kunde anas då det inte var samma "tjo & tjim" i laget som brukligt vid våra matcher, men med en veckas ytterligare träning och att vi nu gömt undan premiärnerverna så går vi för vinst och högre resultatnivå kommande helg.
En trio bestående av Daniel O., Jonatan D. och Simon N. presterade bäst individuellt.

F1 -laget fick under torsdagen ett tråkigt besked när Team Gamleby hörde av sig och meddelade att de inte fick ihop spelare till sitt lag. Besvikelsen i Teamet var inte att ta miste på, alla hade sett fram emot att få spela match igen efter det långa uppehåll som varit och en del säkert även att få visa UK att de har vad som krävs för att få spela i representationslaget. Förhoppningvis spel till kommande helg...

F2 -laget som efter en lite trevande inledande serie med 1352-1372 och 2-3 hade rensat bort eventuella premiärnerver och morgontrötthet rusade sedan iväg mot en gjuten seger, det var ett nöje att sitta och följa matchen via scoring online när klubbkamraterna via 4-1, 5-0 och slutligen 4-1  landade in den fina slagningen 5676-5327 till vinstsiffrorna 15-5, gästande BK Trippel fick poänglösa resa vidare efter sin premiärmatch.
Andreas Johansson som efter en tids frånvaro från bowlande då han prioriterat familjen visade att suget efter att rulla klot och att han sannerligen inte glömt hur man strikar och spärrar blev med 801 individuellt bäst vid återkomsten i Treamets matchdress. Jag kommer med största sannolikhet få anledning att få omnämna hans namn fler gånger i kommande matchreferat.

Då alla våra lag är i spel till kommande helg håller vi tummarna för att alla håller sig friska och ser till att vara tillgängliga för spel.

Men som bekant om man känner sig krasslig gör man bäst i att hålla sig hemma både från träning och match om man inte testat sig och fått bekräftat att inte är drabbad av Covid då smittan fortfarande cirkulerar i våra trakter, vi skall inte riskera att eventuellt sprida någon smitta vidare.
Lycka till alla som skall rulla klot, se till att täcka alla rutor så väntar nya segrar!

 

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .